S narůstající krizí a často i s neschopností dlužníku své závazky včas splácet, byly i nebankovní společnosti nucené hledat řešení, jak získat své závazky zpět. Řada z nich proto začala poskytovat nový produkt. Jedná se o takzvanou konsolidaci půjček bez registru. Tento produkt se stává mezi lidmi hodně oblíbeným. Poskytuje lidem naději, že se z dluhové pasti půjček dostanou.

Co si představit pod možností sloučení a ustálení závazků?

Tato možnost uvolňuje ruce všem zájemcům o konsolidaci. Ve své vlastní podstatě se jedná o sloučení a ustálení více závazku v závazek pouze jeden. A to i lidem, kteří se v minulosti dostali do problémů se splácením, a u kterých by reálně hrozilo, že u přísnějších věřitelů, jako jsou banky, se svou žádostí nepochodí.

Benevolentnější přístup věřitele, umožňujícího dosažení této možnosti je však draze vykompenzován. Často je takto sloučení kompenzováno vyššími úroky, nebo jinými mechanismy, kterými lze navýšit dlužnou částku pro věřitele.

Komu je určená a kdo využívá možnost sloučení?

Konsolidace půjček bez registru je určená všem dlužníkům, kteří si chtějí sloučit libovolné množství půjček a nastavit si podmínky splácení, co nejvíce podle vlastních potřeb a schopnosti splácet. Často je toto sloučení jediným východiskem pro klienty, kteří měli problém se splácením svých finančních restů u bankovních institucí.

Hlavním charakteristickým rysem sloučení půjček bez registru je totiž možnost dosažení možnosti sloučení si libovolného množství zápůjček. Nebankovní věřitel si svého klienta nebude lustrovat pomocí registru dlužníku, právě proto je pro něj skoro každý klient velkým rizikem.

Pro předcházení rizika proto nebankovní věřitel zatěžuje sjednocení všech závazků v jeden bez registru vyšší úrokovou sazbou, než jakou poskytují bankovní společnosti. Ustálení má i výrazně vyšší horní hranici sloučených půjček. U řady nebankovních společností se tak způsob ustálení půjček bez registru může vyšplhat až do několika miliónu korun. Samotný proces poté probíhá naprosto stejně, jako u bankovních společností.

Jak využít konsolidaci?

Možnosti, jak využít nejen úpravu, ale i ustálení půjček bez registru jsou nesmírně široké. Ovšem vždy to záleží na konkrétní nabídce.

Sloučení půjček se obvykle vztahuje na produkty bankovních i nebankovních institucí. Možná je ale i sloučení spotřebitelských úvěrů, kreditních karet nebo kontokorentních půjček. Narazit můžete i na nabídku konsolidace leasingu. Konsolidace půjček bez registru může představovat i cestu, jak získat dodatečné navýšení půjčky a tedy i nemalé finanční prostředky, které jsou poskytovány bez nutnosti dokládat účel.

http://www.jaknapujcky.cz/2011/390/pujcky-online/muj-zivot-a-pujcky.html