V současné době je v exekuci více než sedm set tisíc jedinců v naší zemi, přičemž na jednoho člověka připadá statisticky okolo šesti různých řízení. Z toho jasně vyplývá, že se v nekonečném kole splácení ocitá opravdu velká spousta lidí. Pro některé z nich ovšem existuje celkem snadná cesta ven, i když si to neuvědomují. Jak na to?

Postavte se k závazkům čelem

Nebudeme si nic nalhávat, protože mnoho osob si dluhy zavinilo vlastní nečinností a schováváním se před věřiteli. To je zkrátka smutný fakt, se kterým musíme počítat. Ať tak, či onak, určitě neodkládejte řešení už ani jeden den navíc. Pokud se chcete vyhrabat z jámy plné dluhů a stresu, začněte komunikovat s příslušnými orgány a domluvte se na řešení.

Tím může být i v tom nejtěžším případě jednoduchý splátkový kalendář, díky němuž v případě rozumné domluvy předejdete zbytečnému navyšování dlužné částky a možná i dalším exekucím. Snažte se maximálně snížit své měsíční výdaje a rozlučte se na čas s nepotřebnými útratami.

Vlastníte nemovitost? Pak máte vyhráno

Pokud jste hrdým majitelem domu, bytu, či jiného podobného zařízení, existuje pro vás velmi šikovná a bezpečná možnost východiska z celé nelehké situace. Dost možná je právě i tento váš majetek zatížen nějakou exekucí. Věřte nám, že střechu nad hlavou opravdu ztratit nechcete. Jak ji zachránit?

Vsaďte na výkup nemovitostí. Celé kouzlo je v prodání vašeho majetku ověřené společnosti, která vám za něj vyplatí adekvátní částku. Nemusíte se bát, protože budete moci váš domov nadále normálně využívat, jen za něj budete posílat dočasnému majiteli měsíční nájem. Získáte tím pádem dostatek peněz na zaplacení všem věřitelům a oddlužíte zároveň vaši nemovitost.

Zpětný leasing je způsob, jak můžete vyřešit své finanční problémy prodejem nemovitosti bez ztráty střechy nad hlavou.

Není proto divu, že je výkup bytů i výkup domů skvělým řešením pro jejich zadlužené vlastníky. Zmíněná volba je daleko lepší variantou než nechat svůj majetek propadnout do nevýhodné dražby. Samozřejmě musíte zvolit vážně spolehlivou společnost schopnou vám nabídnout co nejvyšší možnou finanční kompenzaci.

Začněte jinak

Velmi oblíbeným pomocníkem je podnik Začnětejinak.cz. Ten se specializuje na prodej za skutečnou tržní hodnotu a rychlé vyplacení peněz na váš účet. Snadno s nimi zrealizujete celý proces zpětného leasingu a konečně se dostanete z nekonečného kolotoče splátek a strachu. Můžete zvolit variantu okamžitého obdržení peněz ještě před nalezením kupce, nebo si vybrat čekání na prodej nemovitosti za co nejvyšší finanční obnos.

Jestli chcete konečně začít žít nový život bez závazků, určitě už neváhejte ani den a začněte svou situaci okamžitě řešit. Jedině tímto způsobem budete moci zase brzy volně dýchat.