Toužíte po novém voze, ale klasický úvěr vám přijde jako riskantní možnost? Využít můžete také operativního leasingu, který byl donedávna jen výsadou firem a podnikatelů. S touto možností získáte automobil rychle a jeho provoz bude téměř bez starostí. Znáte všechna pro a proti?

Potřebujete nový automobil?

Půjčka na auto je jedním z nejčastějších bankovních produktů. Při využití této nabídky se při koupi vozidla stáváte okamžitě jeho majitelem. V případě finančního leasingu je majitelem leasingová společnost a po splacení se můžete stát majitelem vy.

Operativní leasing ale funguje na odlišném principu. Automobil je totiž až do splacení celé částky majetkem leasingové společnosti a ani poté se nestáváte jeho majitelem. Dnes už je k dispozici široké spektrum různých značek, takže si automobil můžete vybrat podle svého uvážení a možností. Od hodnoty auta se pak samozřejmě odvíjí také měsíční částka, která funguje jako nájemné. Automobil tak s touto možností nikdy nebude váš, ale za měsíční poplatek můžete vozidlo libovolně používat.

Nejlevnější půjčka na auto ovšem nemusí být v podobě operativního leasingu. Porovnejte si všechny možnosti a najděte tak ideální řešení.

Výhody operativního leasingu

Díky skutečnosti, že vůz není vaším majetkem, ztrácíte povinnost platit povinné ručení. Automobilky podobným způsobem často řeší potřebu zajet zcela nový vůz, který pak nabídnou k dalšímu prodeji. Jestliže vám nevadí střídání vozů po určitém časovém období nebo například po dovršení najetých kilometrů, auto na leasing vám tak poskytne pohodlí a komfort.

Kromě toho, že tyto automobily bývají nové a bez závad, nabízí operativní leasing ještě další výhody. Při přebírání není nutné skládat akontaci, o technický stav vozidla se po celé období stará leasingová společnost a vy tak můžete na automobil dosáhnout s minimálním množstvím prostředků.

Nevýhody, na které je třeba myslet

Jelikož při operativním leasingu nebudete majitelem vozidla a ani po splacení se jím nestanete, je třeba myslet na to, že případné škody na vozidle bude chtít leasingová společnost nahradit. K provozu si proto vybírejte takové automobily, u kterých budete mít jistotu, že případné škody můžete uhradit. Po skončení operativního leasingu také očekávejte, že technický stav vozidla bude pečlivě prověřen a je možné, že budete i dodatečně doplácet. Pamatujte také, že je nutné auto odevzdat uklizené a umyté, jinak si opětovně připlatíte

V jakém případě se vyplatí půjčka na auto? Úvěrová kalkulačka vám online cestou ukáže nejvýhodnější řešení na míru pro vás. Porovná veškerá aktuální data a nabídne srovnané výsledky. Nejvýhodnější půjčka na auto znamená pro každého něco jiného. Je třeba brát v potaz individuálně možnosti a požadavky každého řidiče. S tím vám může pomoci online srovnání.