Potřebujete si půjčit peníze, ale nevíte, kde se obrátit, abyste nepřišli i „o kalhoty“? Jestliže to není možné od rodiny nebo dobrých známých, kamarádů, nezůstane vám nic jiného, než oslovit nějakou bankovní či nebankovní společnost. Finančních produktů, které můžeme využít, je celá hromada, jenomže kdo se v nich má vyznat…? Naštěstí existují webové stránky, kde vám hned, zdarma a během pár minut srovnají půjčky a vy odhalíte, která je pro vás ta nejlepší.

Na co potřebujete půjčit?

Víte, nač přesně půjčka bude, anebo chcete peníze pro „strýčka Příhodu“, kdyby něco. Na toto budete u vybírání půjčky odpovídat. Další, co budete u srovnání půjčky vyplňovat, je částka, kterou potřebujete půjčit. Nesmí chybět údaj o délce splácení. Posledními informacemi jsou váš e-mail a telefonní číslo. To je vše pro to, abyste si mohli nechat srovnat půjčky. Pak uvidíte produkty, z nichž si budete moct vybrat a dokončit výběr.

Na co si dát pozor

U půjčky by vás neměly zajímat jen úroky. Po těch se díváme nejdříve, ale důležitá je i RPSN neboli roční procentní sazba nákladů, která zahrnuje vše, co budete muset během roku zaplatit (např. poplatky za výpisy, za vedení účtu, za přijaté platby…). Stejně tak se zajímejte o to, co se stane, když náhodou nebudete mít na splátku. Je možné si ji o měsíc posunout zdarma, příp. kolik vás to bude stát? Jaké jsou sankce? Pro případ, že byste se opozdili… Jak vás budou upomínat a je hned první upomenutí zpoplatněno? Takovýchto záludností, na které lidé při sjednávání půjček nemyslí, je mnoho. Nic to ale nemění na tom, že vám půjčka kalkulačka pomůže vybrat nejvhodnější produkt při řádném splácení.

Půjčujte si částku, kterou skutečně potřebujete a nic navíc. Tak se z dluhu dostanete nejrychleji. Splácejte řádně, a kdyby to některý měsíc nešlo, ihned banku informujte. Předejdete nepříjemnostem i navyšování vašeho dluhu o pokuty.