Ne každý z nás zvládl koronavirová omezení bez problémů. Vše se ještě pořád nevrátilo do normálu, mnohdy máme menší finanční problémy. Někdy řešíme nutnost větší investice, ale nechceme se v nejisté době zcela připravit o finanční rezervu. Ideální je proto sáhnout po půjčce. Nejlépe po takové, která je levná, rychlá a nelustruje nás ani v registrech.

Dnešní doba ukázala, že být bez finančních rezerv je riziko, avšak ani ty nám nemusí vždy stačit. Finance potřebujeme pro osobní život, když podnikáme, musíme si hlídat finanční zdraví i v této oblasti. Bez cizí finanční pomoci, kterou je bankovní či nebankovní půjčka bez registru, to však mnohdy nejde.

Soukromý úvěr má dnes třetina Čechů, někteří mají úvěrů více

Na co si v Česku půjčujeme nejčastěji? Podle průzkumu NMS pro Českou bankovní asociaci nejvíce na spotřební elektroniku – 30 %, na bílou techniku – 24 %, na nákup automobilu – 22 % a na vybavení domácnosti – 15 %. Průměrná půjčka je kolem 45 000 Kč a třetina občanů ČR má půjčku nad 100 000 Kč. Až 76 % půjček je od nebankovních společností, případě přímo od prodejců zboží.

Půjčovat si musíme odpovědně, neznamená to však, že bychom se měli půjček zříct

Půjčky jsou službou, která nám pomáhá vyřešit nedostatek finančních prostředků a s tím spojené problémy, ale rovněž nám umožňuje pořídit si věci bez zbytečných prodlev. Mnohdy nejde o rozmařilost. Spotřebič, který doslouží, musí být nahrazen. Ani auto není pro mnohé z nás zbytečný luxus, ale naprostá nezbytnost.

Půjčujete si? Vyberte si správně půjčku

Jaké parametry má mít správná půjčka? Zapomeňte na to, že dobrou a bezpečnou půjčkou je jen bankovní půjčka. Mnohdy si z různých důvodu na ni vůbec nemáme šanci sáhnout. Navíc splácet se musí každá a nenechte se splést, ani klasická banka není žádný lidumil, pokud jde o dluhy. Právě naopak. Vaši pohledávku při problémech se splácením obvykle rychle prodá a pak už vůbec s bankou nejednáte.

Dobrá půjčka je online

Při půjčce, kterou jde uzavřít online, nikam nechodíte a vše vyplníte i domluvíte pomocí moderních komunikačních prostředků. Právě tyto půjčky se schvalují nejrychleji, téměř obratem. Půjčka je schválena do pár minut, včetně vyplacení peněz. Tohle vám žádná banka neumožní, takže kdo chce, nebo potřebuje tento komfort, ten sáhne obvykle právě po kvalitní nebankovní půjčce.

Všímejte si detailů půjčky

Samozřejmě každá půjčka je dnes pod kontrolním dohledem a můžete ji vrátit. Dobrou půjčku dokonce do 30 dnů. Určitě si pohlídejte, aby měla půjčka možnost odkladu splátek, nejlépe opakovaně. Jen tak vypadá bezpečná půjčka, která vám nedrží takzvaně nůž u krku. Doba je nevyzpytatelná a možnost odkladu splátek musí být naprostou samozřejmostí.

Úvěr levně a bez nahlížení do registrů

Mnozí po nebankovní půjčce saháme též ve chvíli, když máme škraloup v registrech. Nenechte se lustrovat, některé půjčky tohle prostě nedělají. I uverlevne.cz vás seznámí s půjčkou bez registru. Dokonce máte i volbu, pokud jde o formu vyplacení půjčky. Nemusíte si ji nechat zaslat pouze na účet, ale rovněž si ji nechat vyplatit v hotovosti.