Pokud v budoucnu nechcete žít ze dne na den, je vhodné myslet na investici peněz, které máte naspořené. Jestliže vám jen tak leží ladem v bance, případně je dokonce schováváte doma „pod polštářem“, postupně ztrácejí na své hodnotě. Lepším řešením je zakoupení investičního zlata a stříbra.

Zlato a stříbro odolávají nepříznivým ekonomickým jevům

V momentě, kdy si pořídíte investiční zlato, případně stříbro, jistíte si do budoucna to, že vložené peníze nijak zásadně neztratí svoji reálnou hodnotu. Obě komodity jsou totiž velmi stabilní v čase, nepodléhají tlaku ekonomických faktorů. Nejsou zároveň nijak rizikové, což je nevýhodou u jiných druhů investic, zejména těch do akcií.

Nynější cena za cenné kovy vybízí k nákupu

V posledních dnech se dá investiční stříbro, případně též zlato, pořídit za velmi příznivé ceny. A je skoro jisté, že hodnota cenných kovů bude dříve či později opět stoupat s tím, jak se světové ekonomiky otřepou z nepříznivých vlivů, k nimž lze zařadit i aktuální krizi v důsledku pandemie novým koronavirem. Pořídíte-li si stříbrné a zlaté mince či slitky právě nyní, rozhodně neprohloupíte.

Kde pořídit investiční zlato a stříbro?

Pokud se rozhodujete využít investice do stříbra a zlata, pak zvolte spolehlivého prodejce. V České republice a na Slovensku je jím společnost AuPortal, která funguje již mnoho let. Vypracovala se v jednoho z největších prodejců v těchto dvou zemích. Kromě kamenných poboček v Praze a Brně provozuje i vlastní eshop, kde si lze investiční zlato a stříbro pořídit online. Kromě slitků a běžných mincí nabízí i speciální sběratelské mince, které jsou zpravidla vydávané při určitých příležitostech, jako jsou historická jubilea apod. Díky jejich omezenému počtu postupem času získávají na své hodnotě. Za pár let je tak můžete prodat za daleko zajímavější cenu, než za niž je nyní pořídíte. Zlato a stříbro tedy nemusí sloužit jen jako uchovatelé hodnoty peněz, ale mohou vám přinést i solidní zisky.