V současné době se sjednání půjčky stává stále jednodušším, a to obzvláště u nebankovních poskytovatelů. Prakticky stačí otevřít internetový prohlížeč, napsat do vyhledávače “nebankovní půjčka” a hned se na vás pohrnou desítky, ne-li stovky nabídek. Pro každý účel se však pokaždé hodí trošku něco jiného. Z čeho tedy můžete vybírat?

Rychlé půjčky

Mezi první produkty, které na internetu najdete, se vám nepochybně objeví takzvaná rychlá online půjčka. Ta představuje ideální řešení především pro žadatele, kteří nemají času nazbyt a peníze potřebují co možná nejdříve. Částka, kterou touto formou můžete získat, bývá většinou nižší než pět tisíc korun, a tak se tato půjčka obvykle využívá hlavně k neodkladným opravám nebo jako výpomoc před výplatou.

Půjčky bez doložení příjmu

Tento název může být docela zavádějící, jelikož jsou všichni poskytovatelé ze zákona povinni prověřit bonitu žadatele. Na druhou stranu už ale nedefinuje, jakým způsobem to udělají. Proto má spousta společností vlastní cesty, jak zjistit informace o příjmu svých klientů. Z toho důvodu nepotřebují potvrzení od zaměstnavatele, které obvykle celý proces schvalování dost protahuje. Pokud tedy stálý příjem nemáte, žádnou legální půjčku stoprocentně nedostanete.

Půjčky bez registru

Spoustě lidí se stává, že si přijdou do banky pro úvěr a zjistí, že jim ho zamítli, protože mají záznam v registru dlužníků. V očích bank je takový žadatel dost rizikový, protože už v minulosti nějaký finanční závazek z nějakého důvodu neplnil. Jestliže jste se do takové situace dostali a úvěr skutečně potřebujete, budou pro vás nejspíš jediným řešením půjčky bez nahlížení do registru, musíte u nich ale počítat s vyšším úrokem.

Hotovostní půjčky

Nenechte se zmást, pro hotovostní půjčku nemusíte chodit osobně. Zažádáte si o ni online tak jako v případě ostatních půjček jen s tím rozdílem, že vám po jejím schválení zavolá kurýr, který vám peníze přiveze na domluvené místo ve vámi určený čas.

Poskytovatelé půjček samozřejmě nabízejí spoustu variant nebankovních úvěrů a některé z nich jsou natolik unikátní, že se nedají zařadit do žádné obecné kategorie. Avšak nehledě na to, jak vysoký úvěr potřebujete, nebuďte při jeho výběru lehkovážní a raději si vybrané společnosti dvakrát prověřte, než se k něčemu na delší dobu zavážete. Pamatujte na to, že i malá půjčka může mít velké následky.