Asi všichni někdy slyšeli o stavebním spoření. V časech ještě nedávno minulých patřilo k velmi oblíbeným druhům spoření, jenže pak jeho obliba upadla. Dlouho to vypadalo, že se stavební spoření nevzpamatuje, ale nyní to zase naopak vypadá, že se vrací mezi oblíbené způsoby, jak zhodnotit peníze. O stavebním spoření můžeme hovořit jako o stále výhodné formě spoření a relativně snadno dostupném úvěru.

Lákavá státní podpora

Jak již bylo výše zmíněno, stavební spoření zažívá určitou renesanci v rámci České republiky, protože po letech poklesu zájmu přichází obrat. Státní podpora až dva tisíce korun a úrok okolo jednoho procenta v součtu vytváří spoření s garantovaným výnosem až 3,5 procenta ročně, což rozhodně není špatné. Peníze musíte spořit šest let, jestli chcete pouze spořit/zhodnocovat svoje finance.

Stále více domácností čerpá úvěr

Využít lze také výhodného úvěru, kdy stále větší množství domácností využívá stavebního spoření k čerpání úvěru. Úvěr ze stavebního spoření většina lidí čerpá kvůli rekonstrukci. Nezáleží přitom, jestli potřebujete rekonstruovat celý byt, bytové jádro či pouze koupelnu nebo kuchyni. O úvěr se dá zažádat i ve chvíli, kdy nemáte naspořenou dostatečně vysokou částku.

Užitečné informace na webu MítVíc.cz

Stavebních spořitelen je samozřejmě více, takže je o to složitější se v jejich nabídkách orientovat. To se však dá jednoduše vyřešit. Stačí si otevřít srovnávač na MítVíc.cz, kde se dají porovnat výnosy stavebních spořitelen. Díky tomu dostanete cenné informace a můžete se snáze rozhodnout, do kterého ústavu vlastní úspory vložíte. Otázka kam investovat se tedy vyřeší poměrně rychle. Kromě toho lze na webu najít užitečné informace, jak vůbec stavební spoření funguje. Také se dozvíte, jaké existují další možnosti spoření a investování peněz.