Rádi byste si postavili dům, koupili dům, nebo potřebujete peníze na byt, a tak hledáte možnost, jak získat větší množství peněz, které ke koupi, či stavbě budete potřebovat? Hypotéka vám v této situace pomůže a vy si tak budete moci zajistit nové bydlení.

Jak získat hypotéku? Proto, abyste hypotéku mohli získat, je potřeba mít odpovídající příjem. To znamená, že čím vyšší je váš příjem, tím pro vás lépe. Důležité také je o jaký typ příjmu se jedná, kolik let je žadateli o hypotéku a kolik osob o hypotéku žádá.

Nejdůležitější je fakt, kolik peněz vám po odečtení hypotéky zbude pro ostatní vaše potřeby a podle toho se také hypotéka schvaluje. Minimální příjem při žádání o hypotéku je 25 000 až 30 000 Kč. Záleží na tom, u jaké banky o hypotéku žádáte.

Žádáte-li o hypotéku, nesmíte být ve zkušební době. Hypotéka je poskytována osobám starším 18-ti let, některé banky poskytují hypotéku až po uplynutí 21 let. Maximální hranice je 65 let, většinou to však bývá 70 let.

O hypotéku můžete zažádat jako jednotlivec, ale i s partnerem, či rodinným příslušníkem. Maximálně o hypotéku mohou žádat 4 lidé. Všichni žadatelé musí být výdělečně činní. Pokud žádáte o hypotéku ve více lidech, musí být žadatelé maximálně ze dvou rodin.

Pokud máte našetřené prostředky, které můžete investovat, je to výhoda pro vás. Některé banky však poskytnou 100% výši hypotéky na váš dům, či byt. Ještě než o hypotéku zažádáte, zvažte, zda to pro vás nebude velká zátěž, kterou nebudete moci utáhnout. Hypotéky se pořizují obvykle na dobu 20-30 let. Což je velmi zavazující.