Každý z nás, kdo uvažuje o pořízení hypotéky, touží získat nejlevnější hypotéku. Hypotéku si pořizujeme zejména, když si pořizujeme bydlení. Nemusíme si však hypotéku pořizovat vždy jen na bydlení. Hypotéku můžeme potřebovat v podstatě na cokoliv. Dnes nalezneme na trhu nepřeberné množství hypoték.

Když, už jsme rozhodnutí pro hypotéku, uvažujeme nad tím, kde uzavřít nejlevnější hypotéku. Nejlevnější hypotéka totiž znamená takový výběr hypotéky, který nám přinese co největší finanční úsporu a malé zatížení rodinného rozpočtu. Nejlevnější hypotéka je tedy výběr nejlepší a nejlevnější hypotéky přímo pro váš konkrétní případ financování nemovitosti či jiné věci, kterou potřebujete. Pro získání nejlevnější hypotéky je vhodné srovnat nabídku hypoték od všech bank. Jen tak, získáte jistotu nejlepšího výběru nejlevnější hypotéky.

Možnosti, jak vybrat tu nejlevnější hypotéku

Pokud opravdu chcete nejlevnější hypotéku, máte dvě možnosti jak jí získat. Tou první možností je navštívit všechny banky. Návštěvou všech bank si zjistíte podmínky hypotéky. Tyto podmínky si potom doma srovnáte. Výsledkem bude váš osobní přehled o tom, která banka poskytuje nejlevnější hypotéku.

Ovšem chození po bankách a následné srovnávání podmínek hypoték vám zabere mnoho času. Druhým způsobem, jak je možné získat nejlevnější hypotéku je svěřit starost o hypotéku finančním poradcům. Finanční poradci provedou srovnání hypoték za vás. Výhodou je, že tuto službu poskytují finanční poradci zdarma. Ušetříte si tak čas i nervy.

Nemusíte obcházet jednotlivé banky, řešení pro nejlevnější hypotéku tak získáte na jednom místě. Při výběru nejlevnější hypotéky vám budou asistovat a pomáhat zkušení finanční makléři. Díky pomoci finančních makléřů, tak můžete u banky získat nižší úrokovou sazbu z hypotéky, než banka normálně poskytuje klientům. Tak ušetříte i mnoho peněz na úrocích.

Finanční makléři vám zajistí nejen nejnižší možné úroky hypotéky, ale navíc vám poskytnou i kvalifikované finanční poradenství. Součástí finančního poradenství makléřů jsou i administrativní služby. Celé poradenství se poskytuje zdarma. Ve finančním makléřovi získáte zkušeného poradce, který vám ušetří starosti a zbytečné chyby, kterých se můžeme ve složitém hypotečním procesu dopustit.

Co tedy udělat, když chceme získat nejlevnější hypotéku?

Stačí se obrátit na finanční poradenství. Domluvit si schůzku s finančním makléřem a můžeme začít vybírat nejlevnější hypotéku. Na schůzku s finančním makléřem bychom měli být připravení. Finanční makléř bude potřebovat znát naši představu o hypotéce i o tom, na co si hypotéku bereme.

Pro inspiraci přinášíme pohled na některé kroky, které s vámi podnikne finanční makléř. Tak máte jistotu, že si opravdu vyberete nejlevnější hypotéku. Jedná se o takového malého průvodce nejlevnější hypotékou.

Kroky k získání nejlevnější hypotéky

1. Úvodní konzultace s finančním makléřem

Finanční makléř s vámi hned v úvodu provede finanční analýzu potřeb. Finanční analýza potřeb klienta je prvním krokem k získání nejlevnější hypotéky. Čím více se dozví finanční makléř informací, tím blíže budete k nejlevnější hypotéce. Makléř vás již na úvodní schůzce seznámí se všemi eventualitami hypoték.

2. Výběr banky a varianty hypotéky

Makléř zanalyzuje aktuální nabídku hypoték a vzhledem k vybranému účelu vaší hypotéky, doporučí tu nejvhodnější a nejlevnější hypotéku pro vás. Spolu poté vyberete banku, typ a variantu hypotéky, jenž vám nejvíce vyhovuje.

3. Komunikace s bankou a potřebné doklady

Finanční makléř vás podrobně seznámí s modelem optimální hypotéky a přidá k tomu i seznam potřebných dokladů. Rovněž za vás shromáždí dokumenty a vyplní potřebné formuláře. Zastoupeni finančním makléřem budete i při jednání o hypotéku v bance.

4. Průběh schvalovacího řízení

Finanční makléř bude sledovat průběh schvalovacího řízení o vaší hypotéce a o všem vás bude informovat. Reagovat bude i na případné požadavky o doplnění podkladů ze strany banky.

Toto jsou ty nejdůležitější kroky pro získání nejlevnější hypotéky. Vyplatí se využít služeb finančních poradců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *