Rychlé půjčky si získávají stále větší popularitu. I když se na finančním trhu objevily teprve nedávno a zpočátku jim lidé nevěřili, dnes se situace obrátila a na pomoc od rychlé půjčky se spoléhá stále více lidí. Pokud o ní uvažujete, měli byste vědět, že…

Charakteristika rychlé půjčky

Rychlá půjčka byla vytvořena z toho důvodu, aby pomohla vyřešit aktuální finanční tíseň, čemuž je plně přizpůsobena. Hlavní charakteristikou, která ji odlišuje od klasické půjčky v bance, je její snadná dostupnost. Velmi mírné podmínky umožňují, že si tento druh půjčky může vzít de facto kdokoliv. Některé nebankovní společnosti nevyžadují ani doložení příjmu a nenahlíží ani do registru dlužníků. Proto je půjčka bez doložení příjmu dostupná i pro osoby nezaměstnané či jen s nízkým příjem jako jsou matky na mateřské či senioři.

Druhým specifikem je doba splatnosti. Ta se obvykle pohybuje v mezích 7 až 30 dní. Právě krátká doba splatnosti může potrápit. Pokud si dobře nespočítáte, zda budete schopni peníze včas vrátit, může se půjčka před výplatou proměnit v dluhovou past, protože za prodlení platíte vysoké úroky.

RADA: Pokud si půjčku vezmete a zjistíte, že je pro vás doba splatnosti nereálná, požádejte nebankovní společnost o prodloužení. Za tuto službu zaplatíte poplatek, ten je ale o mnoho nižší než případné penále.

Kdy si půjčku vzít?

Rychlá půjčka pro vás může znamenat pomoc, když se dostanete do finanční tísně třeba jen několik dní před výplatou. Financovat s ní lze i nečekané problémy jako je nákup rozbité pračky, bojleru apod. Neměla by ale sloužit k financování rozmarů.

Díky rychlé půjčce je možné získat 500 nebo až 20 000 Kč. Vždy si půjčujte jen tolik peněz, kolik budete moci bez problémů vrátit!

Jak půjčku získat?

O rychlé půjčky se žádá online nebo skrze SMS zprávu. SMS půjčka je určena pro klienty, kteří si peníze půjčují opakovaně.