Občas se stává, že náhle zjistíte, že nemáte dostatek financí a chybí vám třeba jen pár korun na splácení účtu anebo na dárek pro své blízké. Banky jsou zavřené a vy nevíte, na koho se máte obrátit, proto se zde nabízí SMS půjčka.

Co znamená SMS půjčka?

SMS půjčka, je takový druh půjčky, kdy si můžete peníze půjčit pomocí zprávy z vašeho mobilního zařízení. Tedy když se právě teď rozhodnete, že si půjčíte například osm stovek přes mobil, tak to lze. Výhodou této půjčky, kromě toho, že si ji můžete vyřídit z pohodlí vašeho domova a nemusíte se ohlížet na otevírací dobu bank, je také to, že je poměrně rychlá.

Jak si mohu takovou půjčku zřídit?

Tato varianta půjčky je velmi jednoduchá, avšak záleží na tom, jakou společnost si vyberete. Každá to má trošičku odlišné, ale základ je stejný. První krok, který musíte udělat, abyste peníze dostali je zaregistrovat se do obsluhy dané společnosti, abyste dostali svůj vlastní kód, díky kterému si lze půjčit. Při této registraci také vyplníte důležité informace o vaší osobě, u kterých společnosti zajišťují, že se nedostanou do nepovolaných rukou.

V případě, že už jste zaregistrovaní, tak stačí poslat SMS zprávu na číslo vámi vybrané společnosti, do které napíšete váš identifikační kód a také částku, kterou potřebujete a dobu, po jakou budete částku splácet. Poté vám společnost odpoví, jestli byla půjčka schválená a pokud ano, tak vám peníze přijdou na váš účet. Vše je jednoduché a rychlé.

Kolik peněz si mohu půjčit?

Asi nejpodstatnější otázkou pro každého, kdo potřebuje peníze je částka, která je mu k dispozici. Pravdou je, že každá společnost nabízí odlišné částky, aby si mohly vzájemně konkurovat. Avšak ve většině případů se jedná o nižší částky, jako je osm až deset tisíc. Dokonce se najdou i společnosti s menší částkou.

Splácím SMS půjčku

SMS půjčce si vy sami můžete nastavit, dobu splácení. Avšak pravdou je, že je trochu omezené. Většinou bývá minimální počet dnů sedm, tedy týden a maximální doba je jeden měsíc, do čehož se musí vlézt. Přesto existuje varianta, jak lze tuto dobu upravit.

Například vy si určíte, že půjčku zaplatíte do deseti dnů, ale poté vám vzniknou náklady, s kterými jste nepočítali, a už vám peníze nevyjdou. V takovém případě lze půjčku prodloužit. Samozřejmě, že je to zpoplatněno a také omezeno, aby si lidé nemohli prodlužovat do nekonečna. A prodloužit půjčku je opět jednoduché, spojíte se někým ze společnosti a to buďto telefonicky anebo elektronickou poštou a společně se domluvíte.

Pozor na své telefonní číslo

Někteří se bojí, že díky SMS půjčce mohou lidé zneužít jejich telefonní číslo a půjčovat si na cizí osoby. Samozřejmě, že to není vyloučeno, avšak ve většině případů jste chránění, protože společnosti chtějí i rodné číslo. A pokud nezná nikdo jiný vaše rodné číslo, tak byste se neměli čeho bát.

SMS půjčka je výborná varianta, pro lidi kteří potřebují peníze hned a nemají jiný způsob, jak si je mohou vyřídit. Navíc je to jednoduché a rychlé, takže to zvládne každý.