Porovnali jsme pro Vás nabídku 41 nebankovních společností poskytujících tzv. rychlé nebankovní půjčky. Sledovali jsme parametry, jako jsou – typ převodu peněz, maximální výše půjčky a maximální splatnost. Vítěz tohoto porovnání je zřejmý – vyhrál s velkým odstupem. O jakou společnost jde, to Vám prozradíme na níže uvedených řádcích.

Peníze na běžný účet nebo složenkou?

13 % společností poskytujících rychlé nebankovní půjčky stále neumí poslat novému klientovi půjčené peníze na běžný účet a raději volí jinou variantu – složenku. Ano, jedná se o zdlouhavý a komplikovaný proces převodu peněz. Dobrou zprávou je, že trendem je přecházet od složenek k běžným účtům s tím, že si nebankovní společnosti zakládají běžné účty u více bank tak, aby byly schopny převést peníze svým klientům co nejdříve (s rostoucím počtem běžných účtů, které nebankovní společnost má, roste pravděpodobnost, že účet u stejné banky bude mít i její klient, který tak může mít peníze na svém účtu již v den jejich odeslání z nebankovní společnosti).

20150426180855

Maximální výše půjčky – více jak 10 000 Kč půjčí pouze hrstka společností

Dalším zajímavým údajem je maximální výše půjčky, kterou jednotlivé společnosti poskytují. Pouze cca 30 % společností umí poskytnout rychlou nebankovní půjčku na částku vyšší jak 10 000 Kč. Nejvíce společností poskytuje max. 10 000 Kč, druhou nejčastější částkou je 5 000 Kč (do této částky lze poskytovat půjčky dle občanského zákoníku).

20150426180906

Maximální splatnost půjčky – pro drtivou většinu trhu je maximum 30 dnů

Pokud jde o splatnost rychlých nebankovních půjček, drtivá většina společností poskytuje půjčky se splatností max. 30 dnů. Jedná se o tzv. půjčky před výplatou, které mají sloužit k překlenutí krátkodobého nedostatku peněz s tím, že jak dlužník, tak nebankovní společnost předpokládají, že celá dlužná částka bude jednorázově splacena z první výplaty dlužníka.

Nevýhodou těchto půjček je neschopnost financovat dlouhodobější nedostatek peněz či financovat náročnější věci, jako jsou např. rozsáhlejší oprava automobilu, rekonstrukce místnosti apod. Je tu samozřejmě možnost opakovaného čerpání půjček, kdy si dlužník bere novou půjčku na splacení té původní. Tvz. rolování, jak se tomuto jevu říká, je však velmi nebezpečné (postupně výrazně roste částka nové půjčky, o kterou dlužník žádá) a v některých západních zemích je již omezen počet půjček, které lze na toto „rolování“ poskytnout (např. společnost nesmí dlužníkovi půjčit více jak 3., pokud je účelem těchto půjček splacení těch předchozích).

Pouze 1 společnost na trhu umí financovat dlužníka po dobu 12 měsíců (360 dnů). Tímto se plynule dostáváme k tomu, co jsme Vám slíbili v nadpisu tohoto článku – identifikovat společnost, která má na trhu rychlých nebankovních půjček všechna „nej“ (budeme-li brát v potaz parametry sledované v tomto příspěvku).

Všechna „nej“ najdete u….

Touto společností je BB Finance Group, s.r.o., provozující portál www.bbpujcka.cz. Právě tato společnost Vám půjčí nejvyšší částku (45 000 Kč) s nejdelší splatností (12 měsíců). Zároveň je to společnost, která Vám peníze umí poslat na bankovní účet. Celý proces žádosti o půjčku probíhá online na výše uvedených internetových stránkách s tím, že celá žádost o půjčku Vám nezabere více jak 5 minut.

Pokud tedy aktuálně řešíte, kde si v rámci nebankovního sektoru půjčit částku vyšší jak 10 000 Kč se splatností delší jak 30 dnů, začněte se zjišťováním Vašich možností právě u společnosti BB Finance Group, s.r.o.