By: epSos .de

Představte si, že i vám by se mohla stát následující situace. Velice nutně potřebujete navýšit svůj rodinný rozpočet. Z tohoto důvodu se rozhodnete využít služeb některé z bank. Ovšem ve všech těchto institucích se setkáte se zamítavým postojem. Banky Vám odmítnou půjčit, protože máte záznam v registru dlužníků.

Nezoufejte, že Vám banky nechtějí půjčit finance. Nemusíte začít ihned propadat panice. Stále totiž existuje nepřeberné množství společností, jenž nabízejí zajímavý produkt. Jedná se o takzvanou půjčku bez registru. Známá je především svým typickým nezájmem o registr dlužníku a prověřování bonity klienta. Díky tomu disponuje vysokou mírou úspěšně schválených žádostí.

Zejména v poslední době se staly oblíbeným zdrojem pro získání financí. Dosáhnout na ně může každý, a pokud se jedná o nižší částku peněz, nemusí být ručitel ani ručení majetkem. Využijte ji prakticky na cokoliv. Například na k uhrazení nečekaných výdajů, zaplacení dluhů či vyplacení exekutora. Ve většině případů jsou dostupné i online.

Hlavní výhody

Disponuje velmi důležitými rysy, které z ní dělají mezi klienty stále žádanější typ. V tomto případě platí velice jednoduché pravidlo. Zápis v registru dlužníku je velice jednoduché získat. Získat odstranění zápisu z registru dlužníku je ovšem operací zdlouhavou a náročnou. Právě, proto se většina lidí raději obrátí na nebankovní společnosti a žádají půjčku bez registru.

Nebankovní finanční společnosti totiž zhodnotí jejich reálnou schopnost splatit půjčenou částku. Díky nezájmu nebankovních společností o registr dlužníku, se výrazně zakracuje doba čekání vyřizování. Produkt může být, proto skutečně poskytnut rychle, protože se nemusí čekat na kontrolu databáze registru dlužníku.

Existence rizik

Asi se budete v duchu sami sebe ptát, zda existují nějaká rizika. Patrně Vás napadne, proč některé nebankovní společnosti nezkoumají databázi registru dlužníku a navyšují tak riziko spojené s každou půjčkou bez registru. Na finančním trhu těchto společností většinou platí, že úroková míra za takto poskytnutý finanční produkt je

několikanásobně vyšší než u bankovních společností. Mnohdy se setkáte i s dalšími poplatky, které nepříznivě navýší celkovou částku ke splacení.