Většina začínajících podnikatelů se potýká s nedostatkem peněz. Než se podnik rozjede a začne vracet to, co do něj vložíme, chvíli trvá. Vy ale hned na začátku potřebujete investovat do vybavení, pořízení dopravní techniky, přizpůsobit a rekonstruovat budovy, v nichž se bude podnikání provozovat třeba i s pomocí dotačních programů atd. V průběhu podnikání vás potřeba půjčit si může potkat také. Proto je dobré poohlédnout se po možnosti, kde si půjčit a kde získat solidního partnera, který nám v případě potřeby pomůže.

Možností, která se k financování podnikání nabízí, je požádat o podnikatelský úvěr.

Proč si zvolit podnikatelský úvěr

Tento typ financování mohou použít fyzické i právnické osoby. Nepodléhá DPH z finančních služeb, tedy pro neplátce je financování úvěrem ve většině případů výhodnější. Na rozdíl od finančního leasingu tady nedochází k limitování minimální délky trvání úvěrové smlouvy. Za zmínku stojí i možnost zajímavě pojistit předmět financování. Jestliže se vaše finanční situace zlepší, úvěr lze předčasně splatit.

Ti, kdo se zajímají o pořízení předmětu s podporou dotačních programů, kdy je čerpání financí spjato s vlastnictvím předmětu, budou potěšeni, že i v tomto případě se dá podnikatelský úvěr použít.

Nabízí se i možnost optimalizace daňových nákladů, a to zvláště u nákupů na konci kalendářního roku či jednorázový odpočet DPH z kupní ceny zboží na začátku splácení.

Vyberte si zkušeného poskytovatele půjček

Podnikatelské úvěry jsou nejvíce využívaným způsobem financování. Nabízí je bankovní i soukromé leasingové a úvěrové společnosti. Můžete si vybrat ten nejvhodnější pro vás dle kritérií, jako je doba splatnosti, výše a rozložení splátek, způsob zajištění, pojištění aj.

Obrátíte-li se na společnost Unileasing a.s., která tento druh úvěrů nabízí, vypracuje pro vás nezávaznou nabídku úvěru. Stačí je kontaktovat prostřednictvím e-mailu unileasing@unileasing.cz, telefonicky na čísle 376 357 111 nebo vyplnit formulář na webových stránkách www.unileasing.cz/uverova-kalkulacka.