By: Aaron Patterson

Co znamená, když se řekne půjčka bez registru?

Půjčka bez registru znamená, že vám nějaká nebankovní společnost je schopná půjčit určitou výši peněz, aniž by nahlížela do registru dlužníku a bez ohledu na to, jaký máte příjem.

Pro koho je takový typ půjčky určen?

V podstatě si půjčku bez registru může vyřídit každý plnoletý občan. To, že společnost nenahlíží do registru a na příjem je jen proto, aby si mohli půjčit i takoví lidé, kterým banka nepůjčí, protože jsou v registru dlužníků anebo nemají dostatečné příjmy, aby si mohli dovolit splácet určené splátky. Nebankovní organizace chtějí samozřejmě mnoho zákazníků, ale také chtějí pomoci takovým, co se jistým způsobem dostali na finanční dno, aby se zpátky odrazili a zkusili to znova. Dává jim nižší splátky na delší dobu a další podmínky, aby měli šanci si také půjčit.

Jak si takovou půjčku vyřídit?

Vyřízení půjčky bez registru je opravdu snadné. Na internetových portálech některé ze společnosti, která tento typ půjčky nabízí, vyplníte formulář. Následně vám někdo ve vámi zvolený den a čas zavolá, abyste pořádně dojednali veškeré podmínky půjčky, popřípadě se dané osoby ještě můžete zeptat na informace, které vám zajímají. A po telefonátu vám společnost pošle peníze.

Kam vám mohou být peníze zaslány?

To kam si necháte poslat peníze, záleží na vás. Při telefonátu s pověřenou osobou dostanete možnost výběru, zda chcete peníze poslat třeba na váš bankovní účet či jako poštovní poukázku.

Jak probíhá splacení půjčky?

Samozřejmě hned po vyřízení půjčky vám organizace pošle i smlouvu, ve které budete mít den a výši splátky, kterou jste povinni platit. (Splátky odpovídají vaši domluvě s operátorem) Ale může nastat situace, že ani po domluvě nejste třeba jednu splátku schopni zaplatit. V takovém případě kontaktujte pověřenou osobu a ta vám poradí či vám splátku odloží, záleží na výběru společnosti.

Jak si vybrat správnou společnost?

Na internetu najdete mnoho společnosti, které nabízejí půjčky bez registru, a proto je dobré prostudovat si veškeré podmínky splácení, porovnat několik společnosti mezi sebou. A hlavně najít si nějaké recenze lidí, kteří si už půjčku od dané organizace pořídili, protože ti ví nejlépe, jak se k nim společnost zachovala.