zamek

zamekAniž bych to tušila stala jsem se dědičkou historického sídla našich hodně vzdálených předků. Jak už to bývá objekt nebyl zrovna v uspokojivém stavu, stejně tak však ani moje finanční rezervy.

Starý zámeček bylo nutné celý opravit a co bylo patrné hned od pohledu – že to bude stát celý majlant. Jedna moje část zatoužila toho zámku se co nejdříve zbavit ale ta druhá romantická holčička ve mně zvítězila a tak po dohodě s manželem a právníkem jsme se rozhodly vrátit starému šlechtickému sídlu jeho dřívější lesk.

Peníze nám však chyběli a tak nezbývalo než si na opravu zámku půjčit. Jelikož nešlo o malou částku tak šlo vše pomaleji a komplikovaně, na hypotéku jsme čekali asi 14 dní. Nakonec nám hypotéku banka schválila a my získali neuvěřitelné 3 000 000,- Kč. Museli jsme zastavit barák, byt a i zmíněný zámek.

Jednu chvíli jsem litovala, druhou se těšila až opravy díky hypotéce začnou. A tak to šlo den za dnem. Hypotéka nám umožnila abychom mohli postupovat podle svého a nemuseli šetřit na zvolených materiálech. Díky hypotéce byl zámek za 2 roky restaurován a my se s manželem hrdě procházeli po překrásných pokojích. Hypotéku jsme spláceli měsíčně a brzy jsme jí měli splacenou jelikož jsme zámek pronajímali a tím urychlili vrácení peněz kterých jsme do jeho opravy investovali.

Zámek nám i mé rodině poskytuje příjemné útočiště  dodnes. Jsem ráda že jsme si tenkrát tu hypotéku vzali.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *