pujcka-za-kamaradku

pujcka-za-kamaradkuMít přátelé znamená mít neskutečné bohatství a ty pravé přátelé poznáš až v té pravé nouzi jak říká moudré přísloví které mi vždy opakovala moje babička.
Jednoho úplně obyčejného dne za mnou v práci přišla kamarádka.Dobrá duše která bohužel neměla k sobě až tak dobrý protějšek.
Vašek si rád připil ale to by nebylo až tak nejhorší.Horší bylo že Vašek i rád hrál a to dělal až příliš rád.
Nebylo výjimkou že bez ohledu na rodinu prohrál v den výplaty vše co dostal a domů přišel s prázdnou.Chudák Věra mu to roky trpěla – nechtěla vzít tátu dětem protože až na tyhle mouchy se k rodině choval dobře.

Bohužel to včera neskončilo jen u výplaty, ale Vašek si půjčil od nějakého mafiána 100 000 korun a samozřejmě zrovna opět neměl šťastnou ruku. Peníze má do 14 dní vrátit i s nemalými úroky a raději ani nepomýšlím co by se stalo kdyby se zpozdil.Svět už je dneska malý na to aby se někde skryl a navíc nechat tu nevinnou rodinu by nedokázal.

Věra se třásla jako osika a já horentně přemýšlela kde mám vzít do 14 dní 120 000.Až jsem si vzpomněla že včera jana básnila, že se dá vzít jakási rychlá půjčka kterou můžete mít do druhého dne již na účtu. Jelikož jsem sice neměla našetřeno tolik peněz,ale Věry mi bylo opravdu líto a rozhodně nejsem typ který by nepomohl své nejlepší kamarádce rozhodla jsem se vzít si půjčku s tím že mi to Věra s manželem vrátí jak budou moci.

Byla jsem sama bez závazků se slušným pravidelným příjmem a tak jsem pevně věřila že půjčku získám. Řekla jsem věře o svém plánu vzít si půjčku a bylo vidět jak jí spadnul kámen ze srdce. Odpoledne jsem se zastavila do spořitelny a neřeknu kolik y mi půjčily ale rozhodně jsem neodcházela domů s prázdnou. Zavolala jsem ty skvělé novinky hned Věře a ona mi s pláčem děkovala.tak a máme to Získání půjčky bylo snadné.Těžší bude napravit toho jejího Vaška.

půjčka tedy dopadla tak že Věra bez problémů vrátila peníze včas a Vašek nastoupil na léčení.
Už je to pět let a od té doby nepil ani nehrál.Půjčku již  mám dávno splacenou a včera mi Věra donesla poslední zbytek co jsem jim půjčila já.

Pořád jsem nejlepší kamarádky a kdo ví co by se stalo  nebýt tenkrát té půjčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *