veteran

veteranAuta byla vždy můj život. Už do mala jsem s tatínkem spravoval starší kousky a hrozně mě to bavilo. Proto jsem věděl, že až bude čas jít do učení, stanu se také automechanikem jako táta.

Jak roky plynuly, moje láska k autům rostla a s nimi i můj sen jedno takové nádherné auto vlastnit. Věděl jsem, že nejde o žádnou levnou záležitost a rozhodně jsem nečekal že k osmnáctinám dostanu krásné autíčko jako někteří mí spolužáci, kteří na rozdíl ode mě neměli 5 sourozenců.

Navíc takový veterán je ještě trošku dražší než normální auto a tak jsem věděl, že to zůstane u toho snu. Jedno šedé odpoledne, pár dní před mými osmnáctinami, do dílny táta přivezl nádherný kousek. Byl zničený, nejezdil, ale na první pohled jsem poznal že jde o skvělou káru.

Nadšeně jsem se pustil s tátou do opravy. Pracovali jsme celé dny a používali jsme jen ten nejlepší materiál. Když jsme skončili, bylo autíčko k nepoznání.

[hana-code-insert name=’sklik468x80′ /]

Druhý den jsem se probudil hodně rozmrzelý, úplně jsem zapomněl že mám narozeniny. Vyšel jsem před dům a nevěřil jsem vlastním očím. Před domem stál můj veterán s mašlí a nápisem : vše nejlepší – táta a máma.

Byl jsem opravdu dojatý, protože jsem věděl, kolik takové auto stojí  a že si táta kvůli mně vzal na stará kolena půjčku, ale byl jsem také hrozně štastný. Táta mě objal a ten den jel do školy se mnou abychom auto zajeli. Nedalo mi to a ptal jsem se, kde vzal na auto peníze a jestli si musel vzít půjčku. Táta řekl, že malou půjčku si vzal, ale jen skutečně malou, takže se nemusím bát, že by byl problém těch pár tisíc splatit.

Táta řekl: „Musel jsem si vzít rychlou půjčku protože ten vrak co jsem prve přivezl se mi dostal do rukou štastnou náhodou a majitel za něj chtěl jen 10 000. Ale do druhého dne a tak jsem neváhal a o půjčku ještě ten den zažádal. Půjčil jsme si trochu víc, abych měl i na opravu. Tenhle rok se nám dařilo a tak půjčku co nevidět splatím a tohle byla šance, kterou člověk dostane jen jednou za život.“

A jak táta řekl tak se stalo. Půjčku splatil a já měl nejkrásnější auto z celé školy. Holky se nechávaly vozit, ale nikdy jsem nazapoměl na svého tátu a jeho rychlou půjčku.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *