Do čeho lidé investují peníze v krizových situacích? Do nemovitostí a zlata. Dělo se tomu tak i loni a letos, zájem o hypotéky stoupal a nakoupit zlato doporučovali také přední odborníci. Ostatně jeho cena opravdu stoupala i v turbulentním loňském roce. Na nákup zlata přitom není pozdě ještě ani teď.

Máte strach, co bude dál? Potřebujete někam uložit peníze, ale nedisponujete miliony na koupi nemovitosti? Jednoznačnou volbou je investiční zlato. Nikoliv šperky nebo zlato ve formě certifikátů, nýbrž skutečně fyzické slitky a mince. Takové, jaké pořídíte například v prodejně Pražské mincovny v Obecním domě.

Nakupte zlato za právě aktuální cenu

Pražská mincovna prodává investiční zlato již téměř 20 let a mimo jiné je partnerem České národní banky pro prodej zlatých a stříbrných mincí ČNB. Ve své nabídce má pouze slitky a mince s garantovanou ryzostí a původem. Cenu zlata aktualizuje denně, takže máte vždy jistotu, že nakupujete za aktuální hodnotu.

S aktuální hodnotou se přitom dá pracovat. Není problém si na internetu dohledat graf vývoje ceny zlata a podle něj se rozhodnout, zda je vhodná chvíle nakoupit. Kdo chce ušetřit a nepotřebuje zlato nutně nakoupit hned, ten má prostor pro optimalizace. Sledujte vývoj, a jakmile cena poklesne, kupujte. Na e-shopu Pražské mincovny www.zlate-mince.cz jsou ceny vždy aktuální a díky rychlému procesu stihnete nakoupit, když ceny spadnou. Objednat si zlaté slitky je stejně jednoduché jako objednat si nové boty.

Jak se zlatem doma nakládat?

Můžete si pronajmout bezpečnostní schránku v bankovním domě. Velkou výhodou investičního zlata ovšem je, že ho máte fyzicky při sobě. Nenechte se o ni tedy připravit, pořiďte si domácí trezor. Se zlatem pak můžete nakládat dle vlastní libosti. Baví-li vás sledovat vývoj trhu, je možné zlato zase prodat, až hodnota stoupne. Někdy se objevují výrazné výkyvy, díky nimž své peníze zhodnotíte ve velmi krátkém časovém horizontu. Obecně je ale zlato vhodné pro dlouhodobější investice.