Máte malé děti, které rády dovádí a tu a tam něco „pořádného“ vyvedou? Jezdíte na dovolené, kdy zůstává váš dům či byt prázdný a mohl by se stát terčem zlodějů? Možná také máte velké akvárium, které by mohlo prasknout nebo jej děti rozbít, a hned by bylo „vymalováno“ až u sousedů žijících pod vámi v bytě. Důvodů, proč se vám může pojištění domácnosti hodit je nespočet. Najděte si ty své a zjistíte, že je skvělé nemuset myslet na hrozby a nebezpečí, klidně spát právě díky tomuto pojištění.

Co zahrnuje pojištění domácnosti

Musíme mít na paměti, že pojištění domácnosti není pojištění nemovitosti. K základním rizikům, které kryje, patří živel – tedy požár, výbuch, vichřice, krupobití, tíha sněhu, zemětřesení… Také kryje odcizení – krádež, vloupání a vandalismus. Pomůže vám i v případě, že vás potká povodeň – povodeň i záplava. Nejde o pojištění nemovitosti, takže nekryje škodu na nemovitosti ani škodu na pozemku.

Budete mít pojištěno téměř všechno vybavení a další věci, které tvoří vaši domácnost. Nábytek, spotřebiče, cennosti i peníze. U základního pojištění budete chráněni před živelnými škodami. Tyto varianty ale velmi často nezahrnují jednu z nejčastějších pojistných událostí, a to tu, když vám vyteče voda z vodovodního zařízení a způsobí škodu. Proto je dobré se na tuto událost při sjednávání pojištění domácnosti informovat.

Jednoduše si počítejte pojištění

Na internetových stránkách top-pojisteni.cz je vám k dispozici pojištění domácnosti kalkulačka, která vám během chvilky spočítá, kolik by vás tento produkt stál, abyste byli kvalitně pojištěni. Stačí, abyste vyplnili pár základních informací – zda je domácnost trvale obývaná, PSČ, obec, v níž se nachází, také, zda je domácnost v bytovém či rodinném domě, v kterém patře, jaké je vybavení domácnosti, její velikost, pojistná částka, zda bylo v posledních 20 letech místo domácnosti postiženo povodní či záplavou, zda byla domácnost za posledních 10 let postižena škodou. Pak už zbývá jen počátek pojištění a kontaktní údaje na vás.

Teď už dojde ke srovnání pojištění, vy si budete moci vybrat variantu, doplnit údaje o klientovi a vše zrekapitulovat. Jestliže si nebudete vědět rady, na top-pojisteni.cz vám rádi pomohou, ať už prostřednictvím zanechání zprávy, nebo telefonickým kontaktem.

Neponechávejte nic náhodě a vyřiďte si pojištění domácnosti s dostatečným krytím. V případě pojistné události nebudete v nesnázích.