Pro mnohé drobné i větší investory je dnešní investování hádankou. Do čeho vlastně investovat? Tradiční investiční jistoty se zhroutily, dlouhodobě platné vzorce nefungují. Za bezpečnou formu investice už nelze považovat ani investici do nemovitosti. Jedna jistota tady ale přece jen je – investiční zlato.

Zlato je dnes jednoznačně TOP investicí

Podle odborníků ze specializované numismatické prodejny v pražském Obecním domě a majitele projektu www.zlate-mince.cz způsob, jak zajistit peníze před ztrátou hodnoty, existuje i nyní. Právě zlato, konkrétně investiční zlato, je podle nich odpovědí na otázku, jakým způsobem mohou i běžné domácnosti zajistit svůj majetek před ztrátou hodnoty.

Řada zejména mladších rodin doposud za investici považovala pořízení si nemovitosti na hypotéku a následně její pronájem. Jenomže nejdříve začalo tímto způsobem uvažovat více drobných investorů, pořád to však zachraňoval krátkodobý pronájem Airbnb. To už ale neplatí a tito investoři tak nejenže přišli o příjem, ale ještě splácí hypotéku, mnohdy hned na dvě nemovitosti – na tu investiční, a na tu, ve které bydlí.

Investice do zlata nevyžaduje žádné extra investorské znalosti

Peníze potřebujeme každý, všichni se chceme rovněž zajistit na horší časy. Jenomže ne každý z nás touží být rovněž odborníkem na finance. Pokud jde o zlato a investování do něj, ani nemusíme. Stačí znát pár základních premis a řídit se jimi. Tou základní je, že se pro investování hodí pouze investiční zlato. To má dvě podoby – jde o zlaté cihly, tedy investiční zlaté slitky, a o zlaté investiční mince. Pozor, investiční, ne ty numismatické, jejichž cena je vyšší kvůli umělecké hodnotě. Žádná česká mincovna investiční zlato nevyrábí. To se proto dováží výhradně ze zahraničních rafinerií, u nás z těch nejprestižnějších ve Švýcarsku.

Investice do zlata má nespornou výhodu proti investicím do jiných drahých kovů, jako jsou stříbro či platina, ev. před investicí do diamantů. Investiční zlato je totiž osvobozeno od DPH.

Jak investovat do zlata?

Nakoupit investiční zlato lze ve specializované prodejně v pražském Obecním domě. Ale dnešní online doba je nakloněna i online nákupům. Pořídit investiční zlato lze snadno i v e-shopu prodejny Zlate-mince.cz a investiční zlato vám přijde jako pojištěná zásilka.