Zákon schválnosti neustále funguje. Jakmile se začne blížit zůstatek na bankovním účtu k nule, přestane fungovat pračka, lednička, televizor anebo jiný domácí spotřebič, bez něhož si nedokážete každodenní fungování ani představit. Pokud nemáte nějaké peníze uspořené pod polštářem, zřejmě začnete hledat způsob, jak získat co nejrychleji menší obnos peněz, tedy alespoň 10 000 či 20 000 korun. Co všechno by vás při sjednávání rychlé půjčky mělo zajímat? A co potřebujete k žádosti o úvěr?

V první řadě je nezbytné rozhodnout se, zda se obrátit na bankovní či nebankovní sektor. Oba segmenty mají své přednosti a úskalí. Dlouhodobé úvěry se vyplatí v nějakém bankovním domě, ovšem o krátkodobé požádejte spíše prověřeného a spolehlivého nebankovního poskytovatele, jenž si však neúčtuje zbytečně vysoké úroky a skryté poplatky.

Pokud banka nechce půjčit

Banky zamítají žádosti o úvěr z několika různých důvodů. Ve většině případů je na vině záznam v registru dlužníků, do něhož se můžete dostat například opožděním splátky za jiný úvěr či hypotéku. Jakmile dostanete od banky zápornou odpověď, zabrouzdejte v nebankovní oblasti, kde jsou společnosti benevolentnější. I když Česká národní banka zpřísnila zákony, a tak i nebankovní firmy jsou nucené nahlížet do registru dlužníků. Stalo se totiž, že poskytly rychlou půjčku i člověku, jenž byl zadlužený, a potom se takový člověk dostával jen hlouběji a hlouběji do dluhové pasti.

nebankovních půjček vás však nadchne rychlé vyřízení. Obvykle vám navíc vyplatí peníze takřka okamžitě, a to buď bezhotovostně, nebo na ruku.

Co potřebujete k žádosti o rychlou půjčku?

Většinou si vystačíte s občanským průkazem (případně druhým dokladem totožnosti), mobilním telefonem, na nějž obdržíte potvrzovací SMS od poskytovatele, vlastním bankovním účtem a někdy i potvrzením o příjmu od zaměstnavatele.

Jak o rychlou půjčku požádat?

Zřízení rychlé půjčky, jak už samotný název napovídá, je poměrně rychlé a bez zbytečného protahování. Stačí si zvolit konkrétní částku, dobu splatnosti a vyplnit osobní údaje. Většinou ve formuláři vyplňujete i údaje o zaměstnavateli. Poté formulář odešlete ke zpracování a vyčkáte na odpověď, kterou dostanete většinou do několika minut. Potom už další kroky záleží na konkrétní společnosti. Některé vyžadují přijít ještě na pobočku, jiné vám rovnou pošlou peníze.

Jelikož jsme vám chtěli usnadnit hledání férových nebankovních firem, prohledali jsme jednotlivé nabídky sami. Velice dobré ohlasy měla rychlá půjčka CoolCredit, kterou si můžete sjednat přímo na stránce rychlá půjčka. Půjčíte si až 20 000 korun na 30 dnů. Takže hned jak vám přijde výplata, půjčku splatíte a nemáte na krku žádný dluh.