Uvažujete o tom, že byste si půjčili peníze na aktuální nesplacené závazky, případně na nákup zboží či služeb? Pokud ano, zcela jistě budete přemýšlet o různých druzích úvěrů. Asi nejčastěji lidé chodí do banky, nicméně zpravidla zde lze dosáhnout na konkrétní finanční produkt pouze po dokázání vysoké bonity. Tou ale každý nevládne. I proto se vyplatí podívat se na podobné finanční produkty do nebankovního sektoru. Ani tady ale nemusí jít všechno jako po másle. Spousta poskytovatelů totiž nenabízí zrovna optimální půjčky. Nač si tedy dát pozor?

RPSN a další poplatky

V první řadě je vhodné zjistit vše o RPSN. Roční procentuální sazba nákladů vyjadřuje do jisté míry výši finančních prostředků, jež zaplatíte zprostředkovateli navíc. Stejně tak se vyplatí sledovat i veškeré ostatní poplatky. Mnohé nebankovní společnosti se už oprostily od úroků a přímo svým potenciálním klientům na rovinu ukazují, kolik peněz při realizaci konkrétního úvěru přeplatí. Skryté poplatky si už dnes žádná z těch nejznámějších nebankovních společností neúčtuje. Ostatně ČNB značně zpřísnila podmínky pro poskytování půjček.

A jaká bude zástava?

U jakékoli rychlé půjčky bez registru jsou důležité především podmínky pro poskytnutí finančních prostředků. Nebankovní instituce mnohdy požadují zastavení nemovitosti. Jednat se může v podstatě o jakýkoli objekt. Samozřejmostí je mnohdy také potvrzení o výši aktuálního příjmu. Pokud takovéto záruky nedokážete poskytnout, nemusíte být smutní. Existují i půjčky se zástavou vozu.

Využijte půjčky se zástavou vozu

Jestliže máte vlastní automobil, není problém využít jako zástavu právě toto vozidlo. Stejně tak můžete zastavit i motocykl, letadlo nebo jiný dopravní prostředek. U spolehlivých společností navíc lze využít i služby, kdy dopravní prostředek zastavíte a budete jej nadále používat. Na konkrétní úvěr se můžete podívat na www.zastavuz.cz/autozastavarna-praha.