Je vaše aktuální povinné ručení pořád to nejvýhodnější? Nemůžete platit méně? Věnujte pár minut srovnání povinného ručení, určitě se vám to vyplatí. Můžete ušetřit i několik tisíc korun ročně.

Pomoc na cestách

K čemu vlastně povinné ručení slouží? Kryje škody způsobené na majetku druhé osoby. Jedná o pojistku, při které se předpokládá, že nebudete mít finanční rezervu, z které byste škodu zaplatili. Povinné ručení platí i při cestách do zahraničí. Bez platného pojištění na silnici raději vůbec nevyjíždějte. Pokud by vás stavěli policisté, dostali byste tučnou pokutu.

Vyznejte se v nabídkách

Povinné ručení musíte mít, jakmile se svým autem vyjedete na pozemní komunikace. Nemusíte ale platit závratné částky. Jak moc se vám povinné ručení prodraží, záleží na typu vašeho automobilu, jeho stáří, objemu a užití vozidla. Některé pojišťovny se zaměřují na náročnější klientelu s lepšími automobily, proto nabízejí dražší varianty povinného ručení. Každá pojišťovna má zároveň individuální podmínky včetně doby, na kterou pojištění sjednáváte.

Dostaňte nejlepší povinné ručení

Kde získáte výhodnější povinné ručení? Využijte online srovnávač na stránkách ipojištění.cz. Vyplňte údaje o svém vozidle a získejte přehled nejlepších nabídek během 1 minuty. Co tím získáte? Ipojištění.cz disponuje zvýhodněnými smlouvami s pojišťovnami a vy se tak dostane k nejlepším nabídkám pro váš vůz. Novou pojistku si sjednáte přes internet během několika minut a můžete začít šetřit.

Pozor na konec smlouvy

Dávejte si pozor na přechod od jedné pojišťovny k druhé. Stoprocentní jistotu získáte jedině tehdy, když smlouvu vypovíte písemně. Někde stačí jenom e-mailová komunikace. Řada pojišťoven totiž automaticky počítá s tím, že u nich budete povinné ručení platit každý rok, i když vy jste se rozhodli pro výhodnější nabídku. Písemnou výpovědí se pojistíte a ušetříte čas.