Auto je velká pomoc. Člověk ušetří spoustu času a přitom je stále ve svém pohodlí. Avšak tento luxus si nemůže dopřát úplně každý, vzhledem k tomu, že je auto poměrně drahá záležitost, tak mnozí na něj našetří. A tak buďto jezdí autobusem anebo se zadluží.

Banka mi dává peníze na auto

Samozřejmě, že mnoho lidí, kteří si chtějí koupit auto, tak zamíří do banky, protože jen málokdo má doma tolik peněz. Ve velice řídkých případech jdou lidé jen vybrat či převést peníze, ale v daleko větším počtu si jdou lidé půjčit. Mnoho bank vám nabídne více produktů, které můžete ke koupi auta využít. Jedním z nich je úvěr účelový, kdy doložíte jistý doklad či dokument o koupi auta a můžete dostat nižší úroky a tím druhým je opačný neúčelový, kdy si jdete jen pro finance. Výhodou účelového je samozřejmě nízký úrok, avšak na druhou stranu se této služby využívá zejména na úplně nová vozidla anebo v případě, že auto máte z bazaru. Lze tento typ využít, i když auto kupujete od jiného majitele, ale tito lidé většinou žádný doklad nevystavují a hlavně chtějí mít peníze v hotovosti hned, kdežto u této služby jsou peníze poskytovány pouze převodem.

Když mi banka nechce půjčit

Může se stát, že už máte několik půjček anebo máte jen jednu, ale nesplácíte ji, jak máte. Ale stačí také to, že nemáte pravidelný příjem a podobně. V takovém případě vám banka nevyhoví a vy budete muset najít jiné řešení. Buďto budete pracovat na své kondici a budete chodit pěšky anebo můžete navštívit nebankovní společnost a půjčit si peníze na auto tam. Každopádně budete muset zvolit společnost, která vám své služby naúčtuje. Protože u nebankovních společností jsou pravidlem daleko vyšší úroky. Hlavně musíte myslet na to, že si budete muset měsíčně odkládat jistou částku na splátky, protože jinak byste se mohli jednoduše dostat do velkých problémů.

Zlatá klasika aneb Leasing

Další možnou a poměrně častou cestou je zakoupit si auto na leasing. V podstatě to funguje tak, že jistá společnost vaše auto zaplatí za vás, je na ní dokonce i napsáno, ale vy budete auto užívat, jak chcete a zároveň dané společnosti budete měsíčně splácet. Takže je to velmi podobné, jako byste měli půjčku. Je samozřejmé, že hned poté, co zaplatíte danou sumu, tak je auto přepsáno na vás a je úplně vaše. Existují jisté typy leasingu. Největší rozdíl mezi dvěma základními typy je to, zda se o danou věc budete starat sami anebo to necháte na společnosti. U auta se například jedná o pojištění, o údržbu, různé opravy a podobně. Avšak pokud si zvolíte tu možnost, kde se o vše starají ostatní, tak až dojde ke splacení leasingu, tak vy si budete moci vzít svůj vůz, avšak budete muset dodat místo něj další.

 

Cest k novému či ojetému autu je mnoho, záleží jen na vás, která z nich vám nejvíce vyhovuje.