Ruku na srdce, komu z nás se alespoň jednou za rok nestane, že neuhradíme nějaký závazek přesně do data splatnosti? Ani se nenadáme a můžeme se ocitnout v registru neplatičů. Anebo patříme k těm, kteří potřebují pomoc bankovní instituce, ale nemáme dostatečně vysoké příjmy. Znevýhodněny jsou i ženy na mateřské dovolené, studenti, důchodci…

Všem, kdo se nemohou nebo nechtějí obracet na spořitelny a banky jsou k dispozici nebankovní půjčky. Jejich výše se může pohybovat v rozmezích pár tisíc korun ale i v mnohem vyšších sférách. Stačí vybrat si společnost, která nám dostatek finančních prostředků půjčí.

Vyhněte se tzv. lichvám

Tak jako je to se vším – s cenou zlata, elektroniky, potravin, oblečení… i úvěr najdeme takový, který je velmi výhodný či naopak nevýhodný. Proto je dobré sledovat výši RPSN, neboli roční procentní sazby nákladů. Čím výhodněji vybereme, tím levněji nás vypůjčení peněz vyjde.

Využít můžete např. bezúčelovou půjčku Tommy Stachi. Poskytne vám až 150 000 Kč, nemusíte se bát poplatků za předčasné splacení, podmínky jsou zcela jasné a peníze získáte na bankovní účet již za pár minut od podepsání smlouvy. Použít ji můžete na cokoli, ať už jste žena na mateřské dovolené nebo klasický pracující člověk. Vše vyřídíte online, nepotřebujete ručitele a splácet můžete hned čtyřmi způsoby.

Když nechcete nic zastavovat

Také jste již zaznamenali, že na našem trhu najdeme i půjčky, kde je potřeba pro získání zástavu? Někdo se takovým půjčkám nebrání, ale chcete-li půjčky bez zástavy, i takové můžete využít. Najdete je např. na webových stránkách www.pujcka.co. I když si vypůjčíte peníze, nebudete muset nic zastavit.

Než si půjčku vezmete, pečlivě zvažte, jak vysoké jsou vaše příjmy a výdaje, kolik vám na řádnou splátku zbývá. Dobré je mít k dispozici finanční rezervu, alespoň malou, kterou pokryjete splátku v případě, že budete 2 týdny nemocní a vaše výplata by vám neumožnila splátku pokrýt celou. Volte pečlivě a neunáhlujte se. Využijte půjčku jen na to, co skutečně potřebujete.