Cetelem

Dnes již známý nebankovní poskytovatel půjček a opravdu na cokoliv, s velmi výhodnými úroky. Cetelem je na trhu už velmi dlouhou dobu a také své služby dosti rozšířil, dnes už tedy je brán jako banka. Když začínal, poskytoval pouze bezúčelné úvěry, kreditní karty. Dnes už máme na výběr z mnoha produktů.

Jako jsou například osobní půjčka Cetlem, konsolidace, kreditní karta, nákup na splátky, úvěry na auta či motorky, hypotéky s Wüstenrot a v neposlední řadě pojištění.

V podstatě uvádějí, že do jednoho miliónu půjčují bez doložení příjmu. U mnoha bank nebo poskytovatelů se tyto výše liší, Cetelem je jeden z mála, který tuto hranici má nejvýše. Co k tomu dodat, má mnoho možností jak poskytnout lidem peníze za velmi nízké a přijatelné úroky, s různou dobou splácení a výší splátek, kterou by měl v podstatě zvládnout každý, komu půjčí.

Provident

Další nebankovní zprostředkovatel, který už na trhu nějakou dobu funguje. Co bylo vždy prioritou Providentu, je to, že vyplácel peníze klientům na ruku, ale s velmi vysokými úroky, kdy žadatelé zaplatili pomalu jednou tolik, kolik si půjčily. Dnes už máte u Providentu také na výběr buď pokud potřebujete peníze rychle nechat si je vyplatit na ruku za velmi nemilých podmínek, nebo pokud na peníze nepospícháte, je možné si nechat peníze vyplatit na Váš účet, kde už jsou úroky mnohem snesitelnější.

Možná nevýhodou Providentu, i když pro mnoho klientů přínos, je to, že zástupci této společnosti si pro týdenní splátky při vyplacení peněz na ruku chodí osobně za klienty. Ale zase musím uznat, že vyřízení úvěru u této společnosti, je velice rychlá a v mnoha případech kladná záležitost.

Takže kdyby si člověk měl vybrat mezi těmito dvěma poskytovateli je to velice sporné, protože jsou hodně odlišní.