Krátkodobé půjčky jsou někdy označovány jako peníze před výplatou. To je totiž jejich nejčastější využití. Mnoho lidí před výplatou potřebuje finančně pomoct a k tomu jsou tyto půjčky jako stvořené.

Tyto půjčky se poskytují bez nahlížení do registru dlužníků, tudíž je lehké je dostat, i když máte spoustu dluhů. Avšak pokud už máte exekuci na krku, krátkodobá půjčka vám mnohdy nebude poskytnuta. Krátkodobé půjčky jsou neúčelné, nebankovní. Jsou poskytovány bez ručitele. Většinou ani nepotřebujete potvrzení o doložení příjmů. Nemusíte ručit nemovitostí. Jsou jen na krátkou dobu, doba splatnosti se pohybuje kolem 30 dní. Můžete si půjčit většinou už od několika stokorun po 10 000 korun, někdy až 20 000 korun. Úroky u těchto půjček jsou ale většinou vyšší.

Jako u každé půjčky je nutné být starší 18. let a mít trvalý pobyt na území České republiky.

Na uzavření krátkodobé půjčky většinou nejsou nutné osobní doklady. Nebankovním institucím stačí, když jim převedete ze svého účtu na jejich konto 1 korunu. Účet musí být na vaše jméno. Tak mají záruku, že jste to opravdu vy, kdo o půjčku žádá.

Vyřízení krátkodobé půjčky je většinou rychlé a jde vyřídit přes internet. Stačí vyplnit dotazník s vašimi osobními údaji, napsat, kolik si chcete půjčit, a jak dlouho chcete splácet. Poté je vaše žádost akceptována, nebo zamítnuta.

Pokud je vaše žádost přijata, často vás telefonicky kontaktují a domluví s vámi podrobnosti. Jestliže se jedná o částky do 4 999 korun, není třeba ani uzavírat smlouvu. Peníze tak máte třeba do 24 hodin na svém účtu.

Jako u každé půjčky, i zde při nedodržování splátkového kalendáře budete penalizováni.

Krátkodobé půjčky jsou skvělé, když potřebujete překlenout aktuální finanční tíseň. Bývají poskytovány i zadluženým lidem, proto mají vyšší úroky. Nebankovní instituce na sebe totiž berou vyšší riziko, že jim peníze nebudou spláceny. Díky těmto vyšším úrokům byste si je měli vyřizovat jen v případech nouze. Jinak opravdu zbytečně hodně přeplatíte.

Pokud se momentálně nacházíte v akutní finanční tísni, zkuste krátkodobou půjčku. Určitě vám pomůže.