By: Moyan Brenn

Potřebujete si půjčit peníze a nevíte, jakou půjčku zvolit? Není divu, možností je spousta. Zkuste třeba rychlou půjčku bez registru.

Je bezúčelová, to znamená, že instituce, která vám bude půjčovat peníze, se nebude zajímat o to, na co finance potřebujete. Vyřízení je u některých institucí placené, u některých ne. Většina institucí dovoluje předčasné splacení zdarma, ale není to pravidlem.

Pro koho je vlastně tato půjčka vhodná?

Vlastně pro kohokoli. Stačí jen, když jste starší 18 let a máte trvalé bydliště na území České republiky. Při této půjčce není nutné dokládat výši vašich příjmů. Nemusíte mít ručitele, ani nemusíte ručit nemovitostí.

Proč zrovna rychlá půjčka?

Představte si, že se vám v domácnosti něco rozbije a nemáte peníze na opravu. Nebo prostě něco chcete, a chcete to hned. Ale finance chybí. V tomto případě je pro vás nejlepší rychlá půjčka. Většinou je vyřízena do pěti minut. Stačí si vybrat instituci, od které si půjčíte, vyplnit formulář na jejich webu a druhý den můžete mít peníze na vašem bankovním účtu, nebo v hotovosti.

Bez registru

Ano. Existují bankovní i nebankovní instituce, které vám půjčí určitý obnos peněz, bez toho aniž by nahlédli do registru. Proto si můžete půjčit, i když máte spoustu jiných půjček, nebo exekutora na krku.

A jak vyřídit rychlou půjčku bez registru?

Jednoduše. Stačí si najít na internetu bankovní, nebo nebankovní instituci, která tento typ půjčky nabízí a svými podmínkami pro půjčení peněz vám nejvíce vyhovuje. Následně stačí vyplnit formulář se základními informacemi o vás. Do formuláře poté zadáte výši částky, kterou byste si chtěli půjčit a dobu splatnosti půjčky. Většinou se ihned dozvíte, jaká je výše úroku a RPSN (roční procentní sazba nákladů). Poté formulář odešlete a přibližně do 24 hodin se dozvíte, zda byla vaše žádost zamítnuta, či povolena. Vyřízení žádosti je zdarma. Pokud bude vaše žádost povolena, sepíšete smlouvu a půjčka vám bude vyplacena.

U každé instituce se půjčování může mírně lišit, princip je ale vždy stejný.

Na závěr je třeba říct, že jako každá půjčka, je i tahle velice nevýhodná, když vezmeme v úvahu to, kolik ročně přeplatíte na úrocích. Proto je lepší si rozmyslet, zda se to vyplatí, či nikoliv. Také je třeba uvážit, zda jste schopni půjčku pravidelně splácet. Pokud to totiž nebudete stíhat včas, dostanete peněžní sankce, na kterých opět hodně přeplatíte. Zkrátka a dobře, dvakrát měř, jednou řež.