Pokud hledáte způsob, jak si půjčit peníze a nevyděláváte, pak budete mít velmi malou šanci peníze získat. U bankovního sektoru je tato šance naprosto nulová a nemá cenu se ani na podobné věci do banky chodit ptát. Ale pokud si najdete nebankovní sektor, který půjčuje bez toho, abyste příjem museli prokazovat, pak se to samozřejmě dá a je to jedna z možností.

U nebankovních sektorů je však vysoké riziko lichvy a tak je třeba zjistit, co po vás skutečně požadují a nenechat si cokoliv namluvit. Většinou, když po vás nebudou chtít prokázat váš měsíční příjem, budou požadovat nějakou záruku, kterou se zaručíte, že budete peníze opravdu splácet.

Máte z čeho splácet?

Jste si jisti, že opravdu máte z čeho peníze dávat? Pokud ne, tak do půjčky nechoďte, jinak byste mohli přijít o majetek a to velice nevýhodně. Raději se snažte něco prodat a z utržených peněz zaplatit to, na co potřebujete půjčit.

Pokud zastavíte nemovitost, nebo automobil, pak musíte počítat s tím, že pokud nezaplatíte, o danou věc přijdete. Při půjčce, kde se neprokazují příjmy, můžete zastavit buď přímo vaší nemovitost, nebo nemovitost třetí osoby, která k tomuto však nutně musí dát souhlas. Pak je vám vyplacena i částka, jež činí až 70% z odhadní ceny.

Zjistěte si, kolik přeplatíte a jaké máte šance, pokud na splátku nebudete mít

Některé půjčky se zdají na oko výhodné, ale zkutečnost je úplně jiná a můžete potom být velmi nemile překvapeni. Způsob půjčky, kdy zastavíte automobil a po splacení vám bude vydán, je také řešením, jak si půjčit a neprokazovat příjem. Automobil však většinou nesmí být starší jak 10 let, musíte být přímým majitelem a v době, kdy jej zastavíte, jej nesmíte používat. Vaše vozidlo bude odvezeno na hlídané parkoviště, kde jej nebude nikdo používat. Vše musí být podloženo smlouvou.