graf-dluh

graf-dluhOtázku peněz jsme často nuceni řešit každý den. Proto je každá nečekaná událost, typu porucha pračky, myčky nebo automobilu, může být velkou zátěží v našem rozpočtu. Ne všichni mají možnost šetřit a tak sáhnout do svých úspor. Právě v takových situacích nastává volba půjčky.

Půjčka ano, ale…

Otázku nedostatku peněz lze samozřejmě řešit půjčkou. Půjčit peníze si lze jak od nebankovních finančních společností, tak ale od bankovních institucí, typu spořitelen nebo bank. Samozřejmě že díky velké konkurenci jsou podmínky, rychlost a získání půjčky v posledních letech nesrovnatelně lepší, ale o to rychleji se můžeme dostat do nepříjemných potíží.

Díky nejistotě práce, ale i zdraví se můžeme dostat do situace, kdy nelze splácet půjčku. Nejčastější a samozřejmě asi i nejhorší řešení, je půjčení dalších peněz. Bankovní půjčky sice nabízejí lepší řešení těchto problémů, než půjčky od finančních společností, ale i tak se můžeme v nejzazších případech dostat do problémů dokonce i s exekutory.

Na dluhy se musí chytře

Mnozí lidé si nemohou dovolit pořídit bydlení, automobil, ale například ani nové spotřebiče bez půjčení peněz. A jsme-li v situaci placení hypotéky nebo již několika dalších půjček, může nastat problém v získání dalších finančních prostředků. Nebankovní půjčky sice nabízejí možnost půjčit si peníze bez náhledu do registru dlužníků, ale zde si již často zahráváme s tím nejhorším.

Dostaneme-li se do problémů s financemi, dluhů a nevíme, jak dál, je třeba hledat efektivní řešení. Rozhodně toto nelze odkládat a půjčovat si další peníze na splácení. Tento kolotoč se totiž roztáčí dále a celkově splacené peníze neustále rostou. Skvělým tipem nebo řešením je tak oddlužení. Oddlužení, neboli insolvence, u nás funguje teprve od roku 2008 a do povědomí lidí se stále moc nedostala. Při splnění konkrétních podmínek se lze efektivně a jednou provždy zbavit dluhů bez narůstajících úroků a dokonce i s možností zabránění exekuce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *