Cestovní pojištění by mělo být nezbytnou součástí vašeho zavazadla při každé cestě do zahraničí. A nejde jen o dobrodružné výpravy do hor nebo do zemí sužovaných válečným konfliktem.

Přestože vám cestovní pojištění může přijít nepotřebné a navíc jako další výdaj k mnoha jiným, tak vás tento finanční produkt za pár stovek může zachránit před dlouhodobým obřím dluhem.

Můžete mít pocit, že během vaší dovolené přece nic nehrozí. Jedete odpočívat k moři nebo obdivovat památky, tak k čemu cestovní pojištění? Nemoc nebo úraz ale mohou přijít kdykoliv, ať už jde o nesnesitelně bolavý zub, zlomeninu nebo zánět slepého střeva, který si vyžádá operaci.

Vyhněte se dluhům

A byla by škoda, abyste si kromě zdravotních komplikací a zklamání, že dovolená neproběhla tak, jak jste si představovali, dovezli i statisícové dluhy. Za ošetření, konzultaci, léky, pobyt v nemocnici, chirurgický zákrok a v nejhorším případě transport domů totiž ve většině zemí musíte platit a tyto ceny rozhodně nejsou zanedbatelné.

Pokud by vás například v Egyptě nebo Spojených státech amerických postihl infarkt, vyjde vás léčba – která je kvůli záchraně života nutná – na více než milion korun.

Šance, že cestovní pojištění nakonec nebudete potřebovat, je samozřejmě vysoká. V případě, že budete mít smůlu, ale pro vás může mít tato zdánlivá zbytečnost, nevyčíslitelnou cenu.

TIP pro vás: ERGO Pojišťovna a.s.