Velmi snadno se nám může stát, že zjistíme, že naše povinné ručení není tak výhodné, jak jsme si mysleli. Při rozhovoru se známými, díky sdělovacím prostředkům, ale i díky srovnáním, které jsou dostupné na internetu můžeme přijít na to, že existují výhodnější varianty, jež je škoda nevyužít. Jenomže nejdřív musí dojít na výpověď povinného ručení, které máme sjednáno.

Vypovědět povinné ručení není těžké

Nemějte obavy, že se vás výpověď povinného ručení dlouho nebude týkat, protože to nepůjde. Abyste mohli provést změnu pojišťovny, je důležité podat výpověď povinného ručení aktuální smlouvy. Sledujte konec pojistného období a nejpozději 6 týdnů před výročím smlouvy výpověď odešlete písemně s vlastnoručním podpisem pojistníka. O výpověď povinného ručení vzor můžete požádat kupříkladu na webových stránkách top-pojisteni.cz. Výpovědní lhůtu je nutné dodržet, jinak zřejmě pojistitel nebude výpověď akceptovat. Zašlete ji doporučeně, abyste měli doklad s datem jejího odeslání.

Smlouvu o povinném ručení můžete ukončit i kvůli zvýšení pojistného pojišťovnou, dále do dvou měsíců od sjednání, také z důvodu prodeje vozu a změny vlastníka, nebo z důvodu vyřazení auta z evidence, do 3 měsíců od pojistné události či z důvodu nehrazeného pojistného.

Jaký nový produkt vybrat

Povinné ručení výpověď zvládnete cobydup, je to rychlé a snadné. Ale ještě dřív byste se měli přesvědčit o tom, zda je výhodnější produkt vůbec na trhu. V tom vám také pomohou stránky top-pojisteni.cz. V kalkulačce pro povinné ručení vyplníte údaje pro kalkulaci, poté dojde ke srovnání pojištění, následovat budou údaje o vozidle, údaje o klientovi a rekapitulace.

Tímto způsobem ušetří ročně 85 % pojistníků. Důvodem je i snadné, rychlé vyřízení on-line, které zabere přibližně pět minut. Na top-pojisteni.cz už tímto způsobem uzavřeli již více než 170 000 smluv o povinném ručení.

Podívejte se, jaké máte možnosti a budete-li moct šetřit, udělejte to. Každá koruna je dobrá a co ušetříte, můžete investovat např. do nafty nebo autodoplňků.