Potřebujete si vzít hypotéku na bydlení nebo hypotéku americkou, ale obáváte se záznamu v registrech dlužníků? Hledáte řešení, při kterém byste nemuseli mít žádné obavy a prošel by i nějaký ten vroubek? Hypotéka bez registru není nic neobvyklého a nabízejí jí především nebankovní společnosti.

V posledních letech se stal noční můrou většiny klientů, kteří žádají o úvěr či hypotéku v bance, záznam v registrech dlužníků. Jedná se o registry bankovní a nebankovní a registr Solus, ve kterých figuruje stále více žadatelů o úvěry a hypotéky.

Je to dáno i tím, že podmínky pro získání jakéhokoliv úvěru se zpřísnily a do registru se můžete dostat i za o pár dní zpožděnou splátku jiného úvěru či úhrady za pravidelné služby. O takovém záznamu proto nemusíte ani vědět a dozvíte se o něm až ve chvíli, kdy žádáte o nějaký bankovní produkt.

V té chvíli se vám může zhroutit celý svět, protože už máte rozjetý nákup nemovitosti a banka vám žádost na základě registru zamítne. Situace se tím značně zkomplikuje a vy můžete přijít například o různé zálohy, rezervační poplatky a podobně, které jste hradili ze svých úspor.

Naštěstí je ještě řešení, které projde i přes nějaký záznam v těchto registrech. Je to hypotéka bez registru, která je produktem většinou nebankovních společností. Nabízí snadnější přístup klientům k požadované částce, protože nelustruje tyto záznamy.

Dalším kamenem úrazu bývá dokládání příjmů. Ne každý totiž pobírá vysoké částky nebo může svoje příjmy doložit. A to v bankách rovněž bývá velký problém, protože bez příjmů vás dál nepustí a peníze nezískáte. I tady mají východisko nebankovní společnosti a jejich hypotéka bez příjmu.

Znamená to ne, že byste neměli mít vůbec žádné příjmy, protože svůj závazek musíte splácet, ale nemusíte je mít vysoké a nemusíte je ani dokládat.

Díky odpadnutí těchto dvou záležitostí je i vyřízení snadnější a hlavně rychlejší, takže nečekáte měsíce na to, aby vám někdo sdělil, jestli byla vaše žádost schválena nebo zamítnuta. Podmínkou pro získání každé hypotéky je vždy zástava nemovitosti. Bez splnění této podmínky nemůžete hypotéku získat u žádné společnosti.