Potřebujete získat rychlou půjčku před výplatou a nemáte zrovna koho poprosit, aby vám krátkodobě pomohl? V takovém případě vám může pomoct online úvěr. Ten lze získat jak přes internet, tak v některých případech i přes SMS.

Zažádat o krátkodobou půjčku přitom není žádný problém. Pokud potřebujete jen pár tisícovek, které vám pomohou překlenout momentální finanční potíže, tak nemusíte kvůli úvěru nikam chodit a stačí o peníze zažádat přes internet nebo přes mobil.

První půjčka

Jestliže máte v plánu využít tuto službu poprvé, tak budete muset vyplnit své osobní údaje – například datum narození a rodné číslo. To je důležité kvůli věku, protože na online půjčku mají obvykle nárok žadatelé až od 18 nebo dokonce od 20 let.

Někteří poskytovatelé se ptají na výši příjmů nebo zaměstnavatele, aby si ověřili, že vypůjčené peníze budete mít později z čeho vrátit. To ale platí jen v některých příkladech.

Otázka několika minut

Poté, co odešlete „přihlášku“, obdržíte SMS zprávu s aktivačním kódem. Posledním krokem je většinou odeslání kontrolní platby na účet poskytovatele. Nejde o nijak velkou částku, většinou se jedná o jednu korunu. Proč je tento krok třeba? Aby si úvěrová společnost ověřila, že o online půjčku žádáte skutečně vy a že nejde o podvod.

Všechny tyto kroky vám zaberou zhruba patnáct minut času. Pokud nevyvstane žádný problém, tak vám pak poskytovatel během chvíle pošle požadované peníze.