Získat dnes půjčku není nijak výrazně složité. Spousta z nás si najde prostě některou z bank nebo soukromých poskytovatelů a o úvěr si požádá. Mnohdy se ale nejedná o zrovna výhodnou záležitost. Půjčka tak může žadatele spíše později připravit o peníze než cokoli jiného. I proto se vyplatí porovnávat co největší množství půjček, a to dle všech jejich charakteristik. Když se vám podaří tyto informace najít, zpravidla dosáhnete i na finanční produkt, který vám bude maximálně vyhovovat a pomůže vám v dlouhodobém horizontu. I proto se přesně podíváme na jednotlivá důležitá kritéria, jež je zapotřebí brát v potaz.

Rychlost nemusí být rozhodující

Je velmi příjemné, když vám některý z poskytovatelů slíbí, že peníze poskytne co možná nejrychleji. Mnohem důležitější jsou ale u nebankovní půjčky ostatní charakteristiky, a to především výše úrokové sazby a případné poplatky. Tyto informace si ale bez problémů můžete zjistit a od počátku až do ukončení splácení budete jasně vědět, na čem jste, a nic vás nebude moci překvapit. V každém případě stojí za to zjistit si i dobu, za kterou bude úvěr odsouhlasen a následně poslány finanční prostředky na účet žadatele. Mnohé nebankovní společnosti slibují čas vyřízení do pouhých několika minut či hodin. Často garanci maximální doby, za kterou přijdou peníze na účet, představuje 24 hodin.

Celková finanční výše půjčky

Každá rychlá půjčka nabízí různou výši finančních prostředků, které můžete získat. I podle toho se vyplatí hledat poskytovatele. Nejčastěji se jedná o částky pohybující se v maximu okolo 10 000 korun. Například půjčka Kredito24 nabídne až 15 000 korun. U společnosti Zaplo budete moci požádat až o 12 500 korun v případě, že patříte mezi stálé klienty. U vyšších nebankovních půjček je výběr trochu omezený, nicméně přesto se dá najít taková, která bude výhodná. Zajímavou volbou je kupříkladu úvěr u řetězce supermarketů Tesco. Tato společnost nabízí v maximu až 500 000 korun. Splácet přitom budete moci až 7 let.

Pozor na přísné podmínky pro poskytování

Ne všechny společnosti vám budou skutečně ochotné půjčit! S touto skutečností byste měli počítat a zjistit si i informace o podmínkách pro poskytování úvěrů. V podstatě každý poskytovatel si určitým způsobem ověřuje bonitu potenciálního klienta a půjčky online nejsou žádnou výjimkou. Získat je možné úvěry bez nahlížení do registru, popřípadě bez ručitele. Lákavá je pro mnohé lidi také půjčka bez doložení příjmu.

Informace jsou k dispozici

Důležitá fakta o jednotlivých půjčkách si můžete zjistit přímo u poskytovatelů anebo přímo na specializovaných stránkách věnujících se jednotlivým úvěrovým produktům. Výbornou volbou jsou například PůjčkyHned.cz, kde si pohodlně a zdarma vyhledáte všechny potřebné informace.