geralt / Pixabay

Máte hromady půjček a nemáte už finanční prostředky na to, abyste je všechny spláceli? Zkuste konsolidaci, neboli sloučení všech vašich půjček do jedné.

Kdy uvažovat o konsolidaci?

O konsolidaci byste měli začít uvažovat, pokud máte hodně půjček, a splátky těchto úvěrů jsou tak vysoké, že vám nezbývají finance na obstarání základních lidských potřeb a nákladů.

Konsolidace by pro vás byla výhodná také v případě, že výše skutečně zaplacených plateb je u nového úvěru nižší, než u stávajících půjček, nebo když vám snížená splátka dovolí odložit část peněz na nečekané výdaje, které byste jinak museli řešit dalším úvěrem.

Výhody konsolidace půjček

Při sloučení všech půjček budete splácet pouze jednu půjčku, snížíte si měsíční splátku, ušetříte na poplatcích a tím pádem celkově zlepšíte svou finanční situaci. Také budete splácet už jen jedné instituci, což pro vás bude velké ulehčení. Kdykoli budete moci úvěr předčasně.

Kdo nabízí konsolidace půjček?

GE Money bank

GE Money bank nabízí sloučení všech půjček do 800 000 korun. Nabízí úrok od 7,9 %. Měsíční splátky vám sníží na polovinu, splácení si můžete rozvrhnout až na 120 měsíců. Můžete kdykoli splatit úvěr předčasně.

Česká spořitelna

Česká spořitelna vám sloučí půjčky do výše 700 000 korun. Také nabízí to, že dostanete měsíčně nějaké peníze navíc. Až dvakrát ročně si zde můžete odložit měsíční splátky. Také můžete splátky libovolně snižovat a zvyšovat. Navíc za vás zařídí veškeré papírování.

Home credit

S Home creditem můžete své půjčky sloučit do jedné. Navíc vám nabízí snížení splátek, 4x odložení splátek, nebo pojištění neschopnosti splácet. Nebudete platit žádné poplatky za sjednání, vedení a předčasné splacení úvěru.

ČSOB

U ČSOB si můžete sloučit vaše půjčky do výše 600 000 korun. Získáte peníze navíc na cokoli. Také za vás vyřídí veškerou administrativu. Doba splatnosti je až 8 let, kdykoli máte možnost předčasného splacení.

Jak zjistit kolik ušetříte při konsolidaci?

Na internetu je spousta kalkulaček, které vám vypočítají výši konsolidovaného úvěru, to, kolik zaplatíte a kolik můžete měsíčně ušetřit. Díky tomu zjistíte, zda se vám konsolidace půjček vyplatí, či ne. Zkuste třeba tyto kalkulačky: https://www.cetelem.cz/osobni-pujcka/konsolidace-pujcek/, http://www.penize.cz/kalkulacky/konsolidace-pujcek, nebo https://www.gemoney.cz/lide/pujcky/konsolidace-pujcek/kalkulacka.

Konsolidace půjček je bezesporu výhodná a ušetří vám mnoho starostí. Dávejte ale pozor, abyste si konsolidaci sjednali u nejvýhodnější instituce, a aby se vám vůbec vyplatila.