By: Philip Taylor

Půjčky peněz jsou dnes hlavní doménou nebankovních společností. Zmíněné společnosti totiž při poskytování finančních prostředků nevyžadují žádné potvrzení o doložení výše příjmu nebo poskytují půjčky bez nahlížení do registru dlužníků. Z tohoto důvodu na nabízené produkty dosáhnou i lidé, kteří svůj příjem dokázat nemohou nebo ho dokázat nechtějí. Spektrum nabídky je opravdu velmi široké a dostupné.

Půjčky peněz bez doložení příjmu

Produkt je výhodný pro ty žadatele, kteří opravdu nemají, jak prokázat a doložit svůj příjem. Nebo jsou vhodné pro žadatele, kteří svůj příjem mají, ale bankám se zdá jejich příjem nedostatečný či rizikový. Typickým příkladem patřícím do kategorie žádosti o tento produkt jsou maminky na mateřské dovolené, důchodci a nezaměstnaní. Tito lidé nemusí dokládat žádné potvrzení o doložení svých příjmů. Peníze dostanou na ruku, nebo na účet ihned po podpisu smlouvy.

Hlavní výhodou, která plyne z tohoto přístupu je snadná dostupnost, velice rychlé podání žádosti i její schválení. Pro podání a vyplnění žádosti stačí zajít na internet. Na internetu si vyplníte žádost a odešlete jí. K získání Vám postačí jen údaje z občanského průkazu. Po schválení smlouvy máte do několika hodin peníze na vašem účtu.

Půjčky peněz na směnku a smlouvu

Oba dva způsoby mají své výhody, ale i nevýhody. Ptáte se, sami sebe jaký je rozdíl mezi těmito způsoby? Hlavní rozdíl spočívá v délce a celkové složitosti obou způsobů. Smlouva je oproti směnce velice rozsáhlá a mívá i 10 stran formátu A4. Směnka se vleze jen na polovinu formátu A4.

Půjčka peněz na smlouvu

Při půjčce peněz na smlouvu je mezi dlužníkem a věřitelem sepsaná smlouva. Tuto smlouvu stvrdí obě dvě strany svým podpisem. Sice se žadatelé budou muset prokousat několika stranami smlouvy, leckdy se v ní nebudou moci dobře orientovat. Tento problém jim pomůže vyřešit doplnění informací ze strany poskytovatele. Výhodou smlouvy je, že si v ní můžete dohodnout individuální podmínky, které vyhovují vašim potřebám.

Půjčka peněz na směnku

Směnka je jednodušší než smlouva. Je psaná na necelou půl stránku formátu A4. Výhodou směnky je i fakt, že její úpravu reguluje zákon. Směnka nedává v žádném případě možnost na individuální úpravu dle vašich potřeb. Na směnce jsou uvedeny vaše osobní údaje a částka, kterou jste si půjčili a do kdy musíte peníze vrátit.