dobre-pujcky-spatne

dobre-pujcky-spatne

Kdo a proč si půjčuje peníze

Existuje mnoho moudrých knih, které se zabývají penězi a finančnictvím. Půjčky a půjčování peněz je kapitola sama o sobě, ale přiznejte sami, kolik knih na téma peníze jste přečetli?

Přeci jen ale minimálně jedna stojí za to. Napsal ji Robert Kiyosaki a jmenuje se Bohatý táta, chudý táta. Kiyosaki nebyl nikdy velký spisovatel, dokonce ze své mateřštiny propadal. Přesto se díky svým knihám stal autorem bestsellerů, tedy jedněch z nejprodávanějších knih.

Kiyosaki měl skutečného otce, kterého nazývá chudým, protože chudé bylo jeho myšlení, ačkoliv to byl vážený učitel. Druhý otec byl bohatý. Byl to otec jeho kamaráda a přítele z dětství, podnikal, nakupoval pozemky a stal se tak jedním z nejbohatších lidí Havaje té doby.
Mimo jiné Kiyosakiho naučil, že existuje dobrý dluh a špatný dluh. Tedy dobrá a špatná půjčka a proto se o něm zmiňujeme.

Špatná půjčka

Špatnou půjčkou se rozumí taková, která vám „bere peníze z kapsy“. Rozbila se vám pračka a koupíte si novou, přičemž využijete půjčky. To je špatná půjčka. Zaplatíte za ni totiž více na úrocích.
Bohužel jsou tyto půjčky nejběžnější a lidé se zadlužují tím špatným způsobem.

Dobrá půjčka

Mezi dobré půjčky může patřit např. hypotéka, pokud pořizujete nemovitost za účelem jejího dalšího pronájmu. Nebo si můžete půjčit několik desítek tisíc na vyšší úrok, když dokážete peníze využít takovým způsobem, že vám přinesou více a celkově vám takové půjčky „přinášejí peníze do kapsy“.

Ten kdo tomu opravdu rozumí chápe, že peněz cizích lidí se může utratit nekonečné množství, protože jich je dostatek a když mu vydělají jen o kousek více, je z něho milionář. Dobré, chytré půjčky dělají všechny banky a společnosti, které peníze půjčují. Ty totiž peníze získají jinde výhodněji (také si je půjčí) a vám je půjčí na vyšší úrok.

Proč tedy každý neprovádí jen chytré půjčky? Většina lidí takto nesmýšlí. Řeší aktuální potřebu, neuvažují dopředu. Pokud nejste nuceni si vzít rychlou půjčku, zkuste se příště zamyslet, zda si pořizujete dobrou nebo špatnou půjčku.
Hledejte tedy ty dobré půjčky online nebo hypotéky online.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *