Říká se, že je lepší si nepůjčovat. Ale ne každý má za sebou deset let zaměstnání, za které si mohl naspořit rezervu, a ne každý má takový příjem, aby se občas nedostal do krátkodobého finančního nedostatku. Já osobně jsem za rychlé půjčky ráda. Není to o tom, že bych si půjčovala pokaždé a měsíc co měsíc nevyšla s výplatou. Jenomže sem tam se něco stane. Vyšší výdaje u zubaře, zlomený podpatek na jediných zimních kozačkách, firemní večírek, kdy jsem si musela koupit něco lepšího na sebe. To byly situace, kdy jsem s financemi vyšla jen tak. Ale stalo se i to, že jsem s nimi nevyšla. Právě rychlé půjčky s dobrými podmínkami jsou pak k nezaplacení. Půjčka ihned na opravu auta byla pro mne skutečně spásou. Kde totiž rychle najít prostředky, když se zničeho nic dovíte, že musíte na autě vyměnit brzdové destičky? Já sama je rozhodně vyměnit neumím a i tak by to zadarmo nebylo. To je tak, když si jako single holka pořídíte auto.

Na hadříky si obvykle nepůjčuji, i když občas je zapotřebí i to

Dala jsem se na cvičení a dietu. A světe div se, snad poprvé v životě se mi povedlo nějaké to významnější kilo i shodit. Jenomže opět je tady problém. Dvě čísla dolu a jsem zralá na výměnu většiny šatníku. To však není nijak levná záležitost. Oplatí se nakupovat ve slevách, ale ty, které se skutečně vyplatí, trvají jen krátce. Bez finanční rezervy je nedokážete naplno využít a vlastně ušetřit. Půjčky ihned, kde nedělají zbytečné průtahy, to řeší. Zejména půjčky online dokážete vyřídit a dostat skutečně rychle.

Poprvé jsem si potřebovala půjčit jako studentka a byl to problém

Studentský život mám minimálně na nějakou dobu zdárně za sebou. Díky tomu už nemusím řešit situace jako studenti. Ti to mají ve finanční tísni ještě složitější. Rychlé studentské půjčky totiž nejsou u bank žádná samozřejmost. Jenomže co když už nemáte ani na cestu domů? Nebo potřebujete zainvestovat neplánovaně do učebnic? Já jsem svoji studentskou půjčku využila na koupení letenky a ubytování v Anglii, kam jsem v létě vyrazila vydělávat. Investice se mi bohatě vrátila, ale bez rychlé půjčky bych si tříměsíční práci v Anglii vlastně nemohla vůbec dovolit. Nepůjčím si od kohokoliv. Sleduji finanční poradny a zpravodajství o financích a půjčkách třeba na Peníze.cz nebo na velkých zpravodajských serverech. Takže nenaletím a dokážu odhadnou společnost, která poskytuje seriózní půjčky. Vím, že u krátkodobých a rychlých půjček se budu zbytečně koukat na RPSN. To je zde vysoké, přesto není důkazem nevýhodnosti půjčky. Nenechte se proto při rychlých půjčkách malých částek zmást. Pravidla RPSN pro půjčky velkých finančních částek tady neplatí.