By: Tax Credits

Chtěli jste si půjčit peníze od banky, ale ta vaši žádost o půjčku smetla ze stolu a to například z toho důvodu, že máte nízký příjem, nebo jste vedeni v registru neplatičů, kam se dá velmi snadno dostat? Stačí nezaplatit jednu fakturu za telefon a máte po půjčkách. Řešením je tedy v této situaci nebankovní půjčka, ovšem pozor, tady buďte skutečně obezřetní, protože nebankovní sektory jsou velmi nebezpečné a ne jednou se při půjčení peněz zde, upíšete lichvě.

Může se vám tak lehce stát, že přijdete o vše a ještě se zadlužíte do konce života. Pokud tedy máte šanci se nebankovní půjčce vyhnout a vyřešit situaci jinak, raději to udělejte.

Nebankovní půjčky na směnku většinou peníze půjčí okamžitě, nabízejí rychlé jednání, nechtějí znát výši vašeho měsíčního příjmu, nezajímají se o to, na co chcete půjčit a prostě vám peníze půjčí. Otázkou jsou však úroky, které bývají v těchto případech velmi vysoké a tak pokud o takovou půjčku žádáte, nechte si nejprve zjistit od někoho, kdo tomu rozumí, co je v podmínkách, co je ve smlouvě napsané malými písmeny a co že to laicky vlastně znamená. Může se totiž stát, že narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte a to může být pro vás chyták. Nepodepisujte nic ukvapeně, i když peníze nutně potřebujete.

Jděte na to s rozmyslem

Pročtěte si pořádně všechny skutečnosti, které se ve smlouvě uvádějí. Poraďte se klidně s právníkem, ať neskončíte v nějaké pasti, ze které je velmi těžká cesta zpět. Bohužel takovýchto nebankovních sektorů je v naší zemi celá řada a výhody, které v nich právě teď vidíte, vlastně ani žádnými výhodami pro vás nejsou. Je však možné, že narazíte na férovou půjčku, ale ve většině případů to tak není. Zvažte všechna rizika pro i proti a pak teprve začněte o půjčku žádat.