Potřebujete si nutně zakoupit automobil a nevíte, kde na něj vzít peníze? Pořád dokola přemýšlíte nad tím, jak to zařídit, aby bylo vysněné auto vaše? Pokud máte našetřené finance, existují tři způsoby, jak si auto pořídit. Auto si můžete pořídit za hotové, na úvěr či na leasing.

Všechny tři způsoby mají své pro a proti

Koupě automobilu na úvěr není již v České republice ničím netradičním. Důležité je zvážit rozhodnutí, zda si můžete dovolit splácet úvěr na auto. Také bychom měli zvážit, zda si auto na úvěr pořídíme přímo od společnosti, kde chceme auto zakoupit, nebo si úvěr na auto vezmeme od banky. Tak jako tak, v obou případech budeme muset složit záruku za pravidelné splácení a vyřídit si úvěr.

Auto na úvěr je po leasingu druhým nejjednodušším způsobem, jak si pořídit vlastní automobil. Úvěr na auto je splácení určité části ceny automobilu v pravidelných měsíčních splátkách. Úvěr na auto je výhodný zejména pro podnikatele a firmy. Tyto subjekty jsou plátci DPH a mohou si tak při úvěru na auto nárokovat hodnotu DPH najednou z celé pořizovací ceny.

Auto na úvěr je výhodné pořídit si přímo u prodejců automobilu. Ti mají jednoznačně stanovené podmínky pro získání auta na úvěr. K vyřízení úvěru na auto budete potřebovat dva doklady totožnosti (občanský průkaz a cestovní pas), doklady prokazující váš příjem (potvrzení o výši příjmu či daňové přiznání za poslední zdaňovací období). Osoba, která žádá o úvěr na auto, musí být občanem České republiky a musí být starší 18 – ti let.

Auto na úvěr má své výhody

První výhodou auta na úvěr je doba splácení, která činní 72 měsíců. Vůz může být financován až 100 % z celkové pořizovací ceny vozu. Hlavní výhodou auta na úvěr je fakt, že měsíční splátky nejsou zatížené DPH. Rovněž úvěr garantuje neměnnost stanovených úrokových splátek.

http://www.penizeamy.cz/2014/banky/potrebujete-pujcit-si-na-novy-kotel-auto-nebo-kuchynskou-linku-co-obnasi-uver-a-zadost-o-nej.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *