krasne-bydleni

krasne-bydleni

Jak jsem si půjčila na můj vysněný domeček

S manželem a mým malým synem jsme žili v hezkém bytě na pěkné místě,ale přeci jenom 1+1 je pořád jenom malý byteček který vám dříve či později začne být 3 lidem malý. Navíc jsme do budoucna plánovali rozšířit naší rodinu aspoň o další 2 členy takže větší domov byl jediné možné řešení.

Už několik roků jsem si spořila na stavebním spoření s Liškou a tak jsem měla našetřenou slušnou sumu.Počítaly jsme že prodáme byt a zbytek doplatíme z našetřených peněz případně si vezmeme nějakou menší půjčku,ale hypotéku jsme již nechtěly. Jak šel čas tak jsme s manželem a synem navštívily mnoho bytů i domků,ale žádný neodpovídal našim představám.

Až jednoho dne nás pan makléř vzal do domečku, který se nám všem zalíbil na první pohled. Domek byl tak akorát velký s krásnou udržovanou zahrádkou plnou stromů budoucích ideálních skrýších našich dětí. Byla zrovna zima a sněhové vločky poletovaly chladným vzduchem a my jsme netrpělivě čekali na to až se dozvíme konečnou částku za kterou se domek prodává.

Nebudu psát konkrétní číslo (to bych si raději nechala pro sebe) ,ale bylo jasné že pokud budeme chtít tento domeček koupit tak si budeme muset vzít určitě nějakou půjčku. K potřebné částce nám chybělo skoro 300 tisíc a to i po tom co manžel 150 tisíc usmlouval.

Hodně jsme přemýšleli kde si máme peníze půjčit. Vyzkoušeli jsme Žádost o hypotéku online a tam jsme si nakonec vybrali, protože nám nabídli nejlepší úroky a možnost okamžitého splacení půjčky. Získání půjčky po zařízení potřebných formalit již bylo snadné a rychlé a tak jsme koupi domku stihli 2 měsíce před Vánocemi.

Vánoce jsme již slavili v novém , sice byly malinko skromnější ,ale následující roky nám vše vynahradily. Půjčku jsme splatili o několik měsíců později. Nebýt této půjčky tak svůj vysněný domeček hledáme ještě dodnes. Byla by škoda ho nemít, ted když nás je už pět  a šestý člen rodiny je na cestě. Jsem moc šťastná že si mají mé děti kde hrát. Díky naší bance která nám půjčku umožnila se nám splnil náš velký sen.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *