Britský NECTAR či německý PayBack. To jsou věrnostní programy, které by se daly srovnávat s českým iBODem. Všechny pracují podobně – odměňují uživatele za nákupy u partnerů. U iBODu od České spořitelny to funguje tak, že dostáváte body a za ně si potom můžete vybrat libovolnou odměnu. Všechno je zcela zdarma.

Věrnostní program iBOD České spořitelny běží už od roku 2013, přesto o něm spousta lidí doposud ještě neslyšela. Počet partnerů i možných odměn se přitom za ta léta rapidně zvýšil a postupně přibývá i zapojených klientů. Zájem o iBOD odměny roste.

Body za nákupy u 1500 partnerů

Princip iBODů vymyslela Česká spořitelna co nejjednodušeji. Nejdříve je potřeba zažádat si o svou kartu, která přijde poštou bezplatně. Pak už jen sbíráte body za nákupy ve Fann parfumeriích, OMV, Bambuli, Comforu a mnoha dalších obchodech. Jeden bod většinou dostanete za každých 25 utracených korun. U některých partnerů stačí předložit iBOD kartu, u dalších je potřeba zadat aktivační údaje. Nejde ale o nic složitého.

Body se připisují většinou do několika dní, někde jednou měsíčně. Svůj bodový stav uvidíte kdykoliv po přihlášení na web www.ibod.cz, případně lze volat na infolinku iBODu. Platnost bonusových bodů je 24 měsíců. Za tuto dobu jich každý zvládne nasbírat tolik, aby si mohl vybrat odměnu.

Odměny dle vašeho šálku kávy

Katalog odměn je poměrně obsáhlý. Jsou rozdělené do kategorií jako sport, móda, zdraví, elektro, dům a zahrada, tisk či zlato a stříbro. Každý si tedy vybere dle svého vkusu. Hodnoty odměn se pohybují od pár stovek do několika tisíců bodů. Body lze směnit i za poukazy do konkrétních obchodů.

Říkáte si, že už máte karet a kartiček dost? Nechcete si ve svých finančních záležitostech dělat ještě větší nepořádek? iBOD není žádným závazkem, na nějž byste museli myslet. Nic za něj neplatíte a je jen na vás, zda poskytnuté možnosti využijete. A pokud se ztrácíte ve svých financích, účtech, půjčkách a nákupech na splátky, mohl by vám pomoci správce financí. Mají ho třeba Home Credit či mBank. Manipulace s penězi by pro vás neměla být přítěží, nýbrž radostí. Ať už díky iBODu, či jiným výhodám.