Rychlé půjčky jsou velkým konkurentem kreditní karty a také kontokorentu. Jsou ale mnohem oblíbenější než tyto dvě varianty. Proč? Nebankovní společnosti, které půjčky poskytují, lákají klienty na mírné podmínky a rychlý proces vyřízení. Je ale zodpovědné si touto formou půjčovat? Kdy se rychlá půjčka ihned vyplatí?

Proč rychlé půjčky bodují?

Nebankovní půjčky online se pyšní tím, že jsou dostupné pro každého. Není to jen marketingový tah. Vzhledem k tomu, že není třeba dokazovat příjem, mít ručitele ani udávat zástavu, je rychlá půjčka online dostupná pro široké spektrum žadatelů. Úvěr dostanou i lidé, před kterými v bance zavírají dveře. Jsou to například nezaměstnaní, lidé, jejichž jméno figuruje na seznamu dlužníků, ale také matky na mateřské, senioři či studenti.

Vždy je třeba reálně uvažovat

Pokud o půjčce uvažujete, měli byste reálně zhodnotit vaši situaci. Nebylo by příliš zodpovědné si půjčovat na věci, které nutně nepotřebujete. Je to například nákup dovolené či moderní televize apod. Naopak rychlé půjčky využijte v případě, kdy víte, že vám několik tisíc korun pomůže vyřešit tíživou životní situaci. Rychlá půjčka není účelová, takže ji lze využít vlastně na cokoliv. Dá se pomocí ní zaplatit dluh u poskytovatele energií, je možné půjčku využít na nákup spotřebiče, který se vám rozbil a vy nutně potřebuje nový apod. Než žádost o půjčku odešlete, několikrát si spočítejte, zda budete schopni půjčenou částku (včetně poplatku) vrátit.

Je možné si půjčit výhodně?

Rychlá půjčka ihned se stane výhodnou, když si půjčíte u prověřeného poskytovatele. Oblíbená je například půjčka od www.emmascredit.cz, která nabízí až 7 000 Kč s volitelnou splatností na 5 až 45 dní. Půjčku vyřídíte online během několika minut. Díky online kalkulátoru ihned vidíte, kolik a kdy budete muset vrátit. Peníze se na vašem účtu objeví i do 30 minut.