Existuje velké množství půjček. Každá je trochu jiná, avšak sestavená tak, aby se hodila k daným skupinám. Samozřejmě, že u většiny z nich není striktně dáno, že nesmí nikdo jiný využít této služby. Stejně tak je to i u zaměstnanecké půjčky. 

Hurá jdeme si pro půjčku

V případě, že máte zájem o zaměstnaneckou půjčku, tak byste měli být buďto zaměstnancem u firmy, kde jste na hlavní pracovní poměr, a kde pobíráte pravidelnou měsíční mzdu. Anebo můžete být i v důchodu, protože i tito lidé mají pravidelný měsíční příjem v podobě starobního či invalidního důchodu či zasloužené renty. Stejně tak o tuto půjčku může žádat i osoba, která pobírá rodičovský příspěvek, protože i to je pravidelný příjem.

Co musím splňovat, abych mohl tuto půjčku dostat?

Kromě pravidelného příjmu, který slouží k splácení, musíte splňovat i jiné podmínky. Zaměstnaneckou půjčku můžete dostat v případě, že máte trvalý pobyt na území naší republiky a pokud jste plnoletí, tedy hranice minimálního věku je osmnáct let. Pravdou je, že je zde trochu omezená vrchní hranice, protože lidé, kteří jsou starší sedmdesáti let, musí mít někoho, kdo by za jejich půjčené peníze ručil a v případě tuto půjčku vzal na sebe.

Proč máme zájem o zaměstnaneckou půjčku?

Velkou výhodou je, že tuto půjčku dostanete, aniž byste museli platit zbytečné poplatky. A také je zde poměrně velké rozmezí půjčené částky, takže můžete si vypůjčit jen deset tisíc, které pokryjí nutné náklady, ale stejně tak si můžete vypůjčit i sto padesát tisíc a to bez toho, že byste museli udávat důvod, proč si peníze půjčujete. Jak dlouho budete peníze splácet, závisí na tom, jakou částku jste si vybrali, je možné splácet rok, ale stejně tak i tři roky. Zaměstnanecká půjčka se splácí každý měsíc ve stejné hodnotě a většinou jen převodem z vašeho bankovního účtu, kde vám také přijdou půjčené peníze.

Půjčuju si s výhodami

Právě to, že nikoho nezajímá, k čemu peníze využijete je jednou velkou výhodou a hlavně pocit svobody, protože můžete s penězi nakládat, jak se vám zachce. Navíc pokud budete pilně plnit splátkový kalendář, a tedy nebudete meškat se splátkami a podobně, tak budete mít také nárok na poskytnutí dalších finanční pomoci, takže klidně můžete mít dvě půjčky zároveň i u banky. A pro mnohé je také výhodou to, že pokud dodrží smluvní podmínky, ale nevyjdou s penězi, tak si sice nemohou znovu půjčit, ale za to mohou poprosit o odložení splátky a bude mu vyhověno.

Jdu požádat o půjčku

Pokud se vám zaměstnanecká půjčka zalíbila a myslíte si, že je pro vás ta vhodná, tak můžete zajít do banky, avšak musíte mít sebou i patřičné doklady. Kromě občanského průkazu je povinné potvrzení o tom, že máte pravidelný příjem. Buďto potvrzení přímo od zaměstnavatele anebo výměru důchodu či odstřižek od složenky či potvrzení o rodičovské podpoře a podobně. Vystavit jej není problém.

 

Půjček je opravdu velké množství, a tak je třeba se zajímat, abyste našli tu, která vám nejvíce padne.