Život plyne a my pořizujeme. Nejdříve je to bydlení na hypotéku, poté provedení rekonstrukce prostřednictvím překlenovacího úvěru, následovat může auto pořízené na leasing, nějaký spotřebitelský úvěr na sezónní vybavení, jako jsou lyže, příp. dovolenou a další. Ani se nenadáme a splácíme několik splátek měsíčně, každou jiné společnosti a přeplácíme i několik tisíc korun na úrocích.

Ušetřit můžete velmi jednoduše. Stačí obrátit se na společnost, která umožňuje konsolidaci úvěrů, přijala by x našich smluv, sjednotila je do jedné a my spláceli jednu, sice vyšší, ale určitě výhodnější splátku.

Sjednocení co nejvíce úvěrových smluv

Jestliže máte různé druhy úvěrových smluv – revolvingovou, spotřebitelský úvěr, leasing, hypotéku… budete se muset poohlédnout po společnosti, která přijímá pro konsolidaci všechny typy produktů. Většinou jsou společnosti ochotny sjednocovat ne úplně všechny typy produktů, záleží na tom, jak vysoký nový úvěr jsou ochotny poskytnout.

I tak se však vyplatí, dojde-li ke sjednocení např. 4 úvěrových smluv do jedné a z původních vám ke splácení zůstane např. leasingová smlouva na auto.

Vybírejte z více nabídek

Určitě se neobracejte jen na jednu společnost. Informujte o své situaci více bankovních nebo nebankovních společností a nechte si vypracovat nabídku. Možná budete překvapeni, jak se mohou nabídky, které obdržíte, lišit.

Dobré je najít si i recenze osob, kterou podobnou situaci řešili před vámi. Můžete se tak dozvědět, zdali konsolidace proběhne dostatečně rychle, jako potřebujete a jak vám daná společnost slíbí, zda se nemusíte obávat skrytých zádrhelů a která z firem je solidní, nebo které byste se měli raději vyhnout.

Prostředním konsolidace skutečně ušetříte. Stačí jen obrátit se na několik společností a informovat se, jak vám mohou pomoci ve vaší tíživé finanční situaci.