Každá banka či společnost se snaží něčím nalákat své zákazníky, a proto pro ně chystá speciální nabídky. Někdo vám nabídne účet za polovinu měsíčních splátek, druhý nejlepší spoření, ale když peníze nemáte a zrovna je nutně potřebujete, tak vás zajímají zejména půjčky.

Co si mám představit pod pojmem expres půjčka?

Jedná se o speciální typ půjčky, kterou nabízí společnost GE Money. Expres půjčka znamená, že si můžete na internetu sjednat půjčku sami z pohodlí vašeho domova. Avšak až budete mít rozmyšlenou částku, která se musí pohybovat mezi dvaceti a osmi seti tisíc a vše budete mít vyplněno a odesláno, tak vás návštěva společnosti nemine, protože se osobně musíte dostavit k podepsání smlouvy. Pro někoho je to možná trochu otravné, ale na druhou stranu je to vaše bezpečí, protože máte jistotu, že si nemůže tuto půjčku na vás sjednat někdo jiný. A až poté, co smlouvu podepíšete, budete mít částku na svém účtu. Ale za to vám daná částka dojde ještě dříve, než se stihnete vrátit domů.

Na které dokumenty nesmím zapomenout?

Vzhledem k tomu, že se nejedná o nebankovní společnost, budete potřebovat jisté dokumenty, kterými nejen potvrdíte svou totožnost, ale také doložíte, že jste schopni půjčku splácet. Při expres půjčce je nutné mít platný občanský průkaz a ještě jeden doklad, kterým potvrdíte svou totožnost. Druhým dokladem může být cestovní pas, ale klidně i řidičský průkaz či rodný list. Dále musíte v bance na sebe nechat telefonní číslo a to nejen vaše, ale také číslo na vašeho šéfa. A samozřejmě to, že máte přísun peněz, takže potvrzení o trvalém příjmu. V případě, že jste již na důchodě, tak byste si měli nechat vystavit důchodový výměr.

Jak dlouho se mě půjčka bude držet?

Vzhledem k tomu, že vám expres půjčka nabízí rozdílnou výši půjček, bude i doba splácení rozdílná. Lze si jí rozvrhnout až do sto dvaceti měsíců, což je opravdu dlouhá doba. Vše závisí na tom, v jaké finanční situaci se nacházíte, a tedy jakou výši splátek při dané částce jste ze svého příjmu schopni splácet. Samozřejmě, že pokud si vezmete jen malou částku a máte poměrně pěknou výplatu, tak můžete mít půjčku třeba jen na dva roky a podobně.

Co když mám peníze zpátky?

Samozřejmě, že můžete půjčku splatit dříve a dokonce to může být kdykoliv v průběhu splácení. Ovšem pokud byste si chtěli jen trochu pomoci a neměli byste celou částku, tak to nevadí. Zaplatíte tolik, kolik máte k dispozici, měsíční splátka se vám sice nezmění, ale za to se vám zkrátí doba splácení, takže pokud máte nejdelší možnou dobu, tak si tímto můžete zaručit, že půjčka nepřejde třeba na vaše děti.

 

I expres půjčka je lákadlem pro klienty, avšak pro některé to může být opravdu zajímavé a rozhodnou se pro tento krok. Výhodou je, že máte vše prověřeno a při řádném placení se nemůžete dostat do žádných problémů.