Tento druh půjček paří do sektoru nebankovních a je určen pro lidi bez stálého zaměstnání nebo pro lidi, kteří mají příjem, ale nemohou ho doložit. V dnešní ekonomické krizi je takových lidí spousta a právě pro ně tu jsou půjčky pro nezaměstnané.

Výhody půjčky

Tento druh půjček má hned několik plusů.

  1. Jak už jsme zmínili, mohou je získat i nezaměstnaní nebo lidé s nízkým měsíčním příjmem.
  2. K žádosti Vám postačí jen Vaše osobní údaje z OP (občanský průkaz) a bankovní účet, na který budete chtít peníze odeslat.
  3. Další výhodou je vysoké procento schválení. Až 90 % žádostí bývá schváleno.
  4. Jakmile Vám půjčku schválí, peníze máte na účtu do 15 minut, nejdéle do druhého dne. Záleží, jakou máte banku.

Nevýhody půjčky pro nezaměstnané

Neznáme půjčky, které by neměli nějaké stinné stránky. I tento druh má své nevýhody.

  1. U tohoto druhu půjček musíte počítat s menšími položkami poskytované částky. Většinou se pohybují od 500-10.000 Kč.
  2. Asi ta největší nevýhoda je, že půjčku musíte splatit v krátkém termínu. Obvykle to bývá doba 30 dnů. Samozřejmě si termín můžete prodloužit i o 14 dní, ale to stojí další poplatky, které se Vám pak přičtou k půjčené částce.
  3. Pokud narazíte na půjčku, která má splatnost 1-2 roky, tak tady je nevýhodou vysoké RPSN (roční procentuální sazba nákladů) Příklad: Půjčíte si 10.000 Kč a splatíte 20.000 Kč

Pokud jste se dostali do finanční tísně a nemáte zaměstnání nebo máte příjem, který nelze doložit, obraťte se na tento druh půjček, ale pozor, vybírejte pečlivě. Jenom na internetu je takových nebankovních společností celá řada a mezi těmi všemi poctivými férovými půjčkami se může najít taková, která Vás dostane ještě do větších problémů.

Peníze nás nedělají šťastnými, umožňují nám však být nešťastnými poměrně příjemným způsobem.